MNF: Bears komen net te kort tegen Steelers

Monday Night Football staat dit seizoen garant voor spektakel. Dat was gisteren niet anders. De Pittsburgh Steelers ontvingen de Chicago Bears in Heinz Field en leken lange tijd op weg naar een comfortabele zege. Tot de Bears een straffe comeback in elkaar boksten en er in het vierde kwart nog een nagelbijter van maakten. Pittsburgh hield echter de zege thuis met een ultieme two-minute drive, afgerond met een field goal van Chris Boswell.

De Pittsburgh Steelers waren niet van plan zich te laten verrassen door de Bears. Defensief dwongen ze de Bears tot twee punts in hun eerste twee drives, terwijl ze zelf meteen toesloegen bij hun eerste balbezit. Najee Harris rondde een goeie drive af met een rushing touchdown. De rookie running back heeft nu al in vijf opeenvolgende wedstrijden een touchdown gescoord voor de Steelers.

STEELERS CONTROLEREN

De Steelers domineerden en controleerden de rest van de eerste helft. Cameron Heyward onderschepte een pass van Justin Fields en een andere Steelers-rookie, tight end Pat Freiermuth, ving een touchdown-pass om de voorsprong uit te breiden. Freiermuth zou ook later in de game nog een belangrijke rol spelen voor de Steelers. De Bears konden intussen hun kansen niet benutten en moesten zich in de eerste helft tevreden stellen met een paar field goals.

Ook na de koffie zagen we een gelijkaardig spelbeeld. De Steelers breidden hun voorsprong uit tot opnieuw veertien punten via een nieuwe touchdown van Pat Freiermuth. Pas laat in het derde kwart mochten de Bears voor het eerst echt juichen. Running back David Montgomery kreeg een direct snap toegespeeld waarna hij de bal aan de aanstormende Darnell Mooney meegaf, die 15 yards verder de touchdown scoorde. Er zat terug leven in de Chicaco Bears.

DOL VIERDE KWART MET TAUNTING

Het vierde kwart brak aan en beide teams besloten om er nog een kraker van te maken. Jakeem Grant verloor de bal bij een kick-off return en het was Chris Boswell zelf die de bal voor zijn team kon recupereren. De Steelers konden echter niet profiteren en zo bleef Chicago in de wedstrijd. De ommekeer leek pas echt ingezet toen Cassius Marsh — tijdens Training Camp nog lid van de Steelers — Big Ben Roethlisberger tegen de grond werkte. De punter van de Steelers kwam al het veld op gelopen, toen er plots een geel vlaggetje door de lucht ging. Marsh, en dus ook de Bears, werden bestraft voor taunting. De Steelers mochten dus toch doorspelen en haalden nog een field goal uit de drive. Was de taunting call terecht? Bij het zien van de beelden kan er op z’n minst over getwijfeld worden.

Toch bleven de Bears doorduwen. Justin Fields pakte uit met een fantastische drive en dito touchdown-pass naar Darnell Mooney. De Bears klommen op voorsprong en zetten Big Ben en de Steelers onder druk. Er bleven nog iets minder dan twee minuten op de klok. Roethlisberger zocht en vond een vroegere versie van zichzelf en leidde zijn team als vanouds het veld over. Chris Boswell mocht aanleggen vanop 40 yards en schoot de bal netjes tussen de doelpalen. En toch was het nog altijd niet gedaan. Fields had nog dertig seconden op de klok en ook hij slaagde erin om nog een aantal plays te maken om aan te leggen voor een field goal. Cairo Santos legde aan vanop maar liefst 65 yards. De bal zoefde door de lucht… en kwam 10 yards tekort. Een pijnlijk einde van een pijnlijke avond voor de Chicago Bears.

De Pittsburgh Steelers hebben nu vier keer op rij gewonnen en maken de race in de AFC North nog wat spannender. Wie dacht dat het verhaal van Pittsburgh en Big Ben geschreven was, komt intussen bedrogen uit. De Chicago Bears daarentegen mogen met een record van 3-6 stilaan wél de hoop op een play-off-run opgeven.


Zin in nog meer recaps van Week 9? Lees ze hier!

Coverfoto: Fred Vuich/Associated Press

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen