MNF: 49ers laten Browns vertwijfeld achter


Een zeer interessante match-up gisteravond tijdens Monday Night Football. Twee ploegen in vorm. De 49ers wonnen tot nu toe alles en de Browns waren bezig aan een sterke opmars. Bij de prestaties van San Francisco werden wel vraagtekens gezet. Echte topploegen kwamen ze namelijk nog niet tegen. Dus was de vraag of de ongeslagen status niet een vertekend beeld had geschetst. In eigen huis maakten de 49ers een einde aan die onzekerheid. De ploeg was ijzersterk. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht was het team in balans. Offensief was Matt Breida niet te stoppen. Defensief kon hetzelfde gezegd worden van Nick Bosa.
De Browns gaven niet thuis. Baker Mayfield en Odell Beckham Jr vielen vooral op door fumbles. De O-line werd compleet overlopen door Bosa en in de redzone werd opzichtig gefaald. Ondanks het grote verschil in kwaliteit tussen de teams houden zowel de 49ers als de Browns zicht op playoff deelname. De Browns hebben het geluk van een slecht presterende AFC North. De 49ers daarentegen moeten zowel de Seahawks als de Rams van zich af proberen te houden in de NFC West.

FOUTEN MAYFIELD AFGESTRAFT

Slechts één play hadden de 49ers nodig voor een touchdown. Running back Matt Breida vond een gapend gat in de Browns D-Line en keek nooit meer achterom: een 83-yard touchdown. In plaats van iets terug te doen, leverde Mayfield direct de bal weer in. Een interception van Richard Sherman. Later in het kwart kwamen de 49ers weer tot scoren. Een zeer gevarieerde drive eindigde met een pass op Breida in de endzone.
De Browns fans hoopten dat dit het moment zou zijn dat hun QB het team op zijn schouders zou nemen. Ze kwamen bedrogen uit. De eerstvolgende drive kwam al snel ten einde door een fumble van Mayfield. De constante druk van de 49ers D-line werd hem te veel. De 49ers pakten een 14-0 voorsprong na het eerste kwart.

BLUNDER CALLAWAY

De Browns scoorden een field goal aan het begin van het tweede kwart nadat de 49ers defense ze een halt toe wist te roepen in de redzone. Door een sack van Myles Garrett en een rommelige punt van de 49ers in de volgende drive leken de Browns even in de wedstrijd te komen. Sterker nog, de Browns kwamen al snel in de redzone. Op dat moment zag Mayfield in zijn ooghoeken een vrijstaande Antonio Callaway. Een prima worp had een makkelijke catch moeten zijn op de rand van de endzone voor de wide receiver. Toen ging het weer mis voor de Browns. Callaway wist de bal niet te controleren en tikte deze vervolgens uiterst klunzig in de handen van een 49ers verdediger. Dramatisch moment voor de Browns die weer een klap moesten verwerken.

NICK BOSA NEEMT WRAAK OP MAYFIELD

Tevin Coleman liep even later de derde touchdown binnen voor de 49ers. De eerste helft eindigde, niet geheel verrassend, met een sack van Baker Mayfield. Weer was het Nick Bosa. De voormalige Buckeyes-ster van Ohio State was het flag incident met Mayfield nog niet vergeten. In 2017 plantte de brutale Sooners QB de vlag van Oklahoma op het veld van Ohio State. Bosa, nadat hij Mayfield voor de tweede keer had neer gehaald, pakte zijn revanche en deed Mayfield’s actie op lollige wijze na.

ONGEWIJZIGD SPELBEELD

De wedstrijd was in feite al gespeeld bij de rust. In de tweede helft gingen de 49ers door waar ze gebleven waren. Een touchdown van George Kittle zette San Francisco op een 28-3 voorspong. De Browns bleven aanvallend onmachtig en haalden nauwelijks nog yards binnen. Mayfield stond constant onder druk. Exemplarisch was een return van Odell Beckham Jr. Geforceerd probeerde hij yards te pakken, maar hij werd overspoeld door 49ers verdedigers. Tot overmaakt van ramp liet hij ook nog de bal los voor een fumble. De 49ers wonnen zeer overtuigend van de Browns. Eindstand 31-3.

NFC WEST POWERHOUSE

Ondanks de fantastische start van dit seizoen kunnen de 49ers nog lang niet op hun lauweren rusten. In een divisie met zowel de Rams als de Seahawks kan elke nederlaag dodelijk zijn. De onderlinge duels in deze divisie worden cruciaal. Daar staat er meteen eentje van op het programma. Volgende week gaan de 49ers op bezoek bij de Rams.
De Browns hebben meer geluk in hun divisie. Teams in de AFC North presteren ondermaats. Alleen de Ravens hebben een positief win gemiddelde. De Steelers en Bengals lijken uitgeschakeld dit seizoen. Mocht Cleveland het enigszins op de rit krijgen ligt de route naar de playoffs nog altijd open.

Coverfoto: Ezra Shaw/Getty Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen