Het NFL Schema 2016/2017

81 Days… #Kickoff2016 #BringItOn

A photo posted by @nfl on


De NFL Draft, de (rookie) minicamps en de Organized Team Activities (OTA’s) zitten erop, wat betekent dat de NFL midden in de zes weken stilte van het offseason zit. NFL headcoaches hopen op dit moment dat hun spelers niet in het nieuws komen want dat betekent meestal dat ze iets verkeerd hebben gedaan.
Ook de NBA en NHL hebben een winnaar. Je zult het dus helaas moeten doen met MLB (waar de Nederlanders de sterren van de hemel spelen) het EK voetbal (waar de Nederlanders schitteren door afwezigheid) en de Olympische Spelen.
De die-hard NFL fan zit op dit moment echter in een crisis. Zes weken helemaal niks tot de training camps en dan nog tot september wachten voor de echte wedstrijden beginnen. Zoals een redactielid deze week al zei: “kan de NFL niet weer beginnen? Ik zit in een depressie”. Helaas duurt dit nog even.
Is er tot september dan helemaal niks waar ons American Football-hart sneller van gaat kloppen? Jawel hoor. We hebben het volledige programma van de NFL voor je op een rij gezet zodat je weet waar je aan toe bent. 

Reality TV

Voor een inkijk in het training camp van een NFL team kunnen we al jaren terecht bij HBO’s Hard Knocks. Echter is er dit jaar nog een nieuwe reality show met een NFL team als onderwerp: “All or Nothing: a season with the Arizona Cardinals”. Zoals de titel al doet vermoeden is het een terugblik op het afgelopen seizoen van de Arizona Cardinals. Uiteraard weten we hoe het met de Cardinals is afgelopen vorig seizoen; een pijnlijk verlies in de conference final tegen de Carolina Panthers, maar een kijkje achter de schermen van een team met Bruce Arians aan het roer is nooit weg.

Alle afleveringen komen per 1 juli tegelijk online te staan op Amazon Prime, dat in Nederland alleen op creatieve wijze te bekijken is.
Uiteraard is ook Hard Knocks dit jaar weer van de partij, deze keer met de Los Angeles Rams als onderwerp.

Het is sowieso altijd intrigerende televisie, maar met de verhuizing naar een nieuwe stad en de trade voor de #1 overal pick in de draft waarmee ze Quarterback Jared Goff hebben gekozen, is er nog nét wat meer om naar uit te kijken. De eerste aflevering is te zien op HBO op 11 augustus.

Training camp en preseason football

Vanaf 15 juli mogen de teams weer bij elkaar komen om aan het serieuzere werk te beginnen: de training camps.


Op 7 augustus is het vervolgens eindelijk tijd voor echt (preseason) football; de Hall of Fame Game tussen de Packers en de Colts in het Hall of Fame Stadium in Canton, Ohio. De Hall of Fame Game is ieder jaar de eerste preseason-wedstrijd van het seizoen waarin de nieuwbakken Hall of Famers, dit jaar onder aanvoering van Brett Favre, worden geëerd.
De overige oefenwedstrijden worden gespeeld tussen donderdag 11 augustus en donderdag 1 september. Ieder team speelt er vier, een aantal dat, vanwege de zware belasting van iedere NFL wedstrijd, al jaren ter discussie staat.
Voor het volledige schema kun je hier (volledige lijst) of hier (per week) terecht.

Regular Season

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, training camps en oefenwedstrijden, maar uiteindelijk gaat het om het echte werk. Dat gaat donderdag 8 september 2016 beginnen. De laatste wedstrijd van het vorige seizoen is de eerste van het nieuwe. We krijgen een Super Bowl-rematch tussen de Carolina Panthers en de regerend kampioen Denver Broncos als de season kick-off.

De eerste wedstrijd zal meteen de nodige vragen beantwoorden. Wie wordt de nieuwe quarterback van de Broncos? Zullen de Panthers het vertrek van Josh Norman kunnen opvangen? In aanloop naar het seizoen zullen we bij Sportamerika alle teams bespreken zodat je perfect voorbereid aan het seizoen kan beginnen. 8 september weten we het allemaal definitief.
De andere week 1 wedstrijd om naar uit te kijken is de terugkeer van de Los Angeles Rams. Voor hun eerste wedstrijd mogen ze op bezoek bij de San Francisco 49ers tijdens Monday Night Football. Ook hier zijn er bij beide teams nog vragen te beantwoorden over de quarterbacks. Bekijk in onderstaand schema in welke week je favoriete ploeg tegen wie speelt.

Het NFL Schema 2016
Het NFL Schema 2016

Voor het hele schema met data en tijden kun je hier terecht.

Thursday Night Football op twitter

Zoals eerder bericht gaat de NFL dit seizoen tien wedstrijden gratis  streamen via Twitter. Het is nu ook bekend welke wedstrijden dit zullen zijn, namelijk:
Week 2, Sept. 15: New York Jets at Buffalo Bills
Week 3, Sept. 22: Houston Texans at New England Patriots
Week 5, Oct. 6: Arizona Cardinals at San Francisco 49ers
Week 6, Oct. 13: Denver Broncos at San Diego Chargers
Week 7, Oct. 20: Chicago Bears at Green Bay Packers
Week 11, Nov. 17: New Orleans Saints at Carolina Panthers
Week 13, Dec. 1: Dallas Cowboys at Minnesota Vikings
Week 14, Dec. 8: Oakland Raiders at Kansas City Chiefs
Week 15, Dec. 15: Los Angeles Rams at Seattle Seahawks
Week 16, Dec. 22: New York Giants at Philadelphia Eagles
Over hoe dit precies in zijn werk zal gaan zullen we berichten zodra er meer over bekend is.

International Series

Een terugkerend fenomeen in de NFL zijn de internationale wedstrijden. Dit jaar worden deze gespeeld in week 4, 7, 8 en 11.
Voor ons Europeanen zijn de wedstrijden in Londen een uitgelezen kans om een NFL wedstrijd te bezoeken. Ook dit jaar zijn er weer twee wedstrijden op Wembley en zal er voor het eerst een wedstrijd gespeeld worden op de heilige rugbygronden van Twickenham.

NFL International series 2016
NFL International series 2016

Voor het eerst sinds de eerste wedstrijd die ooit buiten de U.S.A. werd gespeeld in 2005, keert de NFL terug naar Mexico. Maandag 21 november mogen de Oakland Raiders het opnemen tegen de Houston Texans in het Azteca Stadion.

Opvallende wedstrijden

Op 24 november, Thanksgiving Thursday, mogen traditiegetrouw de Dallas Cowboys weer aan de bak tegen een divisie-rivaal, in dit geval de Washington Redskins. Voorafgegaan door de wedstrijd tussen de Minnesota Vikings die op bezoek mogen bij de Detroit Lions. Voor de nachtbrakers is er na het duel van de Cowboys ook nog de wedstrijd tussen de Pittsburgh Steelers en de Indianapolis Colts, oftewel een mogelijke shootout tussen Ben Roethlisberger en Andrew Luck.
Verder staan er nog genoeg krakers op het programma natuurlijk. Wat te denken van wedstrijd in de eerste speelronde tussen de Patriots en de Cardinals, de twee verliezende conference finalisten van 2015 of de eerste thuiswedstrijd van de Los Angeles Rams in week 2 tegen rivaal Seattle Seahawks.
Spoor gerust de wedstrijden op die jou het meest interesseren in het volledige schema of ga op zoek naar wat anderen ervan vinden.

Playoffs & Super Bowl

Hoewel de officiële playoff-data nog niet bekend zijn gemaakt ligt de Super Bowl LI datum wel vast, namelijk zondag 5 februari 2017. Daaruit valt op te maken wanneer de playoff-wedstrijden gespeeld zullen worden:
Wild Card rounds: zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017
Divisional rounds: Zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017
AFC & NFC championship games: zondag 22 januari 2017
Super Bowl LI: zondag 5 februari 2017
De Pro Bowl, die van Hawaii naar Orlando verhuist en weer in het AFC vs NFC format wordt gespeeld, vindt plaats op 29 januari.

Overzicht data

1 juli 2016: “All or Nothing: a season with the Arizona Cardinals” op Amazon
15 juli 2016: Start training camps NFL teams
11 augustus 2016: Hall of Fame game – start preseason wedstrijden. Volledige schema.
11 augustus 2016: Hard Knocks op HBO.
8 september 2016: Start reguliere seizoen. Volledig schema.
7 januari 2017: Start Playoffs
5 februari 2017: Super Bowl LI

  1. Was blij dat er eindelijk weer wat nieuws op de site kwam, maar het is inderdaad niet het wedstrijdschema van dit jaar en de pro bowl data idem……
    Kom op mannen!! :muscle:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen