Gefrustreerde OBJ: 'Ik heb geen plezier meer'

OBJ
Odell Beckham Jr. heeft het een beetje gehad. De wide receiver van de New York Giants gaf in een interview met ESPN aan dat hij vindt dat er te veel aandacht naar zijn gedrag gaat, waardoor hij het plezier in de sport is verloren.

“Football is my sanctuary. It’s where I go to escape. It’s where I’m most happy. I’m not having fun anymore.”

OBJ deed de uitspraken dinsdag na de nederlaag tegen de Minnesota Vikings. In deze wedstrijd was de tweevoudig Pro Bowler goed voor slechts drie vangballen, in totaal goed voor 23 yards. De prestaties zorgen voor mogelijke onenigheid binnen de Giants-organisatie, want Beckham wil meer betrokken worden in de aanval. “Ik krijg niet de mogelijkheden om bij te dragen aan het resultaat, en dat is frustrerend”, gaf OBJ in hetzelfde interview aan.
Afleiding
Ben McAdoo wilde gisteren niet reageren op de uitspraken van zijn speler. De coach gaf eerder al wel aan dat Beckham te veel met randzaken bezig is, en niet met het spel op het veld. Volgens McAdoo zou hij voor zichzelf en zijn medespelers teveel een afleiding zijn tijdens de wedstrijd.
In de wedstrijd tegen de Vikings kreeg Beckham het regelmatig aan de stok met Xavier Rhodes. De Viking werd niet bestraft voor een late hit op Beckham, maar OBJ kreeg wel een penalty voor taunting omdat Beckham tegen Rhodes aanliep.


Het is niet voor het eerst dat Beckham bij dit soort opstootjes betrokken is. De regel dat spelers dit seizoen na twee onsportieve overtredingen van het veld worden gestuurd is mede ingesteld na de voortdurende ruzies van Beckham met Josh Norman.
Coughlin
Er lijkt hulp onderweg voor Beckham. Tom Coughlin, tot vorig jaar nog de coach van de receiver in New York, heeft al aangegeven zijn voormalig pupil te willen bijstaan.

“For his own good [he needs to learn to channel his passion]. And I would love to try to help him in this regard because I think so highly of him. … He is a distraction. If you watch a game, the camera is on him the whole time.”

Bovendien zouden anonieme bronnen binnen de NFL hebben gelekt dat scheidsrechters de opdracht hebben gekregen om het gedrag van tegenstanders om Beckham uit de tent te lokken harder te bestraffen. De NFL wilde op deze uitspraken uiteraard niet reageren, dus dit is iets om de komende weken in de gaten te houden.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen