Game Previews | TNF: Bengals ontvangen divisierivaal Ravens

In week 1 was TNF het strijdtoneel van de twee meest recente NFC Super Bowl contenders. Deze speelronde is het deel 2 van de revenge tour van de Baltimore Ravens. Na de Buffalo Bills genadeloos hard aan de kant te hebben gezet, wachten donderdagavond de Bengals. Beide teams waren hoofdrolspelers in het missen van de play-offs door Baltimore. Een onwaarschijnlijke touchdown pass van Andy Dalton deed het seizoen van de Ravens in mineur eindigen en bracht Buffalo naar de play-offs.
Dit seizoen begonnen zowel Baltimore als Cincinnati sterk. Met klinkende overwinningen op respectievelijk de Bills en de Colts wordt het op voor beide een mooie krachtmeting.


14 September 2018 – 02:20 | Baltimore Ravens (1-0) @ Cincinnati Bengals (1-0)

Vorig jaar rond deze tijd waren de Bengals ook gastheer van een TNF game. De Texans kwamen  destijds op bezoek. Onder leiding van DeShaun Watson bezorgden zij de Bengals de thuisnederlaag op rij. Het was ook de eerste keer sinds de jaren ’30 dat een team startte met twee thuiswedstrijden op rij en daarin geen touchdown liet noteren. De ultieme bounce back kwam in de laatste wedstrijd tegen de tegenstander van vanavond, de Ravens. Het kostte Baltimore de play-offs, dus zij zullen gebrand zijn op een overwinning.
Het was weinig verrassend dat Baltimore de Bills vorig weekend met speels gemak aan de kant wist te zetten. Nathan Peterman werd voor de tweede maal afgetest als NFL-quarterback. Toch verrassend na een sterk preseason. Voor de Ravens betekende het de zoveelste onbekwame QB sinds het begin van 2017. Sindsdien kregen ze E.J. Manuel, Matt Moore, Brett Hundley, Tom Savage, Jacoby Brissett en DeShone Kizer (zelfs twee keer) voor de kiezen. Niettemin domineerden ze in hun season opener. Het is echter de vraag of een ontmoeting met Andy Dalton ze net zo gemakkelijk afgaat. De ervaring van vorig jaar leert ons namelijk wat anders.
Verder hangt er nog een belangrijk karakteristiek over deze wedstrijd. Cincinnati blijkt over het algemeen te winnen als ze de underdog zijn in hun thuishaven. Die underdogpositie zal ook gelden tegen de Ravens. Immers, in iedere power ranking vind je de Bengals rond de 10 plekken lager dan Baltimore. Bij de wedkantoren liggen beide teams echter wel gelijk, en gezien het slippertje van de Pittsburgh Steelers in week 1 is deze wedstrijd direct van groot belang. De winnaar kan immers al vroeg de leiding nemen in de immer competitieve AFC North.

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen