Game of the Week: Green Bay Packers @ Dallas Cowboys


Zondagavond staat er een wedstrijd om van te watertanden op het programma. De koploper in de NFC North op bezoek bij de koploper in de NFC East. De Green Bay Packers tegen de Dallas Cowboys. Twee ploegen die pas afgelopen week voor het eerst een nederlaag te verwerken kregen. De Packers delen de koppositie met de Bears terwijl de verrassend sterke Lions ook niet ver weg zijn. De Cowboys willen graag een gat slaan met de Eagles en Giants. Kortom, er staat veel op het spel komende zondag in het AT&T Stadium. 

RODGERS VS PRESCOTT

Dak Prescott is naarstig op zoek naar contractverlenging in Dallas en dat laat hij zien. Na Russell Wilson is hij de meeste efficiënte QB in de passing game (72.4% completion). Met een 113.7 passer rating hoopt hij met de Cowboys voor het eerst in 21 jaar weer een plaatsje in de Superbowl te bemachtigen. Prescott heeft opties over de grond en door de lucht. De Saints waren pas het eerste team dat een degelijk antwoord had op de gevarieerde Cowboys offense. Aaron Rodgers behoeft nauwelijks introductie. De flamboyante QB is in vele opzichten het alter ego van koele kikker Prescott. Opvallend is dat de samenwerking met Matt LaFleur nog niet optimaal is. De Packers offense is wisselvallig en de 95.4 passer rating van Rodgers is onder zijn niveau. Wel scoren de Packers steeds makkelijker en vaker. De vraag is of Rodgers deze stijgende lijn kan doorzetten.

DE DALLAS RUNNING GAME

De running game van de Cowboys kan zondag een cruciale rol spelen. Uiteraard hebben de Cowboys met Ezekiel Elliott één van de beste running backs in de NFL. Daarnaast is het de zwakke plek in de Packers defense. In de verloren wedstrijd tegen de Eagles kreeg de defense 176 yards en 2 TDs om de oren tegen de running game van Philadelphia. Het wordt dus key voor de Packers om Prescott te dwingen de bal te gooien. De secondary van de Packers speelt namelijk ijzersterk dit seizoen. Als Green Bay de running game van de Cowboys in bedwang houdt, hebben ze een goede kans om te winnen. Rookies Darnell Savage en Elgton Jenkins zijn opvallende namen dit seizoen in de Packers defense.

DAVANTE ADAMS TWIJFELGEVAL

In Philadelphia was het wide receiver Davante Adams (180 yard, 10 catches) die zijn team op sleeptouw nam. Het was pas nadat hij geblesseerd het veld moest verlaten dat de Eagles het heft in handen konden nemen. Een turf toe blessure, verstuiking van het gewricht in de grote teen, lijkt Adams aan de kant te houden in Dallas. De vraag is of Geronimo Allison en Marquez Valdes-Scantling het stokje over kunnen nemen.

DEFENSIVE BATTLE OF PUNTENFESTIJN?

Het is een wedstrijd die volledig kan ontbranden of een tactisch schaakspel kan worden. Als Green Bay zijn defense weer op orde heeft, kan het lang duren voordat er echt een verschil wordt gemaakt. De Cowboys stelden teleur in offensief opzicht tegen de Saints. Nu er wederom een sterke NFC concurrent tegenover ze staat zullen ze wat goed willen maken. Alle ingrediënten voor een heerlijke wedstrijd zijn aanwezig. Mocht Davante Adams inderdaad ontbreken, dan lijken de Cowboys de favoriet voor zondag.
Voorspelling: Packers 23 – 30 Cowboys

Coverfoto: Joe Sargent/Getty Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen