Football Pool: spannende strijd om eerste plek

Alleen de Conference Championship Games en de Super Bowl zijn nog over. Tegelijkertijd staan Vincent Vrijsen en Frenk Veldwijk samen aan kop met ieder 185 punten. Met drie weekoverwinningen heeft Veldwijk de tiebreaker, maar er is nog niets gespeeld. Het zou zo maar kunnen dat de Super Bowl voorspellingen de doorslag geven.

Top 20 van het SportAmerika Football Pool klassement na de Divisional Round

Play-off rondes brachten cruciale scores

De top van het klassement kende enkele verschuivingen door spelers die net wel of net niet de juiste voorspellingen deden. Veldwijk wist één duel meer goed te voorspellen dan Vrijsen waardoor we de laatste drie duels ingaan met gedeelde koplopers. Daarnaast zakte Jason Blaauw iets weg terwijl Mathijs Groenewoud de top drie inschoot. Hij staat echter drie punten achter op de koplopers en kan daardoor alleen Vrijsen nog achterhalen. Beide hebben namelijk ieder één weekoverwinning.

Nu het seizoen langzaam tot een einde komt, is het ook tijd om te kijken naar de titelverdediger van vorig seizoen: Robin van Grieken. Hij schoot uit de startblokken door de eerste weekoverwinning op zijn naam te schrijven. Lange tijd draaide hij mee in de top, maar een score van vijf in week acht zorgde voor een afstand die niet meer werd ingelopen.

Naast het voorspellen van wedstrijden, heeft de redactie ook geprobeerd om wekelijks upsets te voorspellen. Toon scoorde zo laag dat hij bijna de first overall pick van de Jaguars had over kunnen nemen ware hij een NFL franchise. Hij eindigde het seizoen met een 2-13 record. Ton en Luuk eindigden het seizoen ook met een negatief record: beide 5-10. Zelfs de winnaar binnen de NFL Redactie, Chris, eindigde negatief: 7-8. Gelukkig komt er nog een Super Bowl aan waarin de heren hun blazoen kunnen oppoetsen. Lees hieronder hun voorspellingen.

Super Bowl voorspellingen NFL Redactie

Chris van Dijk: “De Kansas City Chiefs. Patrick Mahomes lijkt zondag te kunnen spelen en dan is er maar één favoriet. Het zag er tegen de Browns nog niet eens top uit, maar toch kwamen ze eenvoudig met 19-3 voor. De ploeg heeft te veel vuurkracht voor de overgebleven defensies om af te stoppen”

Luuk Dokter: “Laat ik eens gek doen: de Buffalo Bills. Het zou de grootste verrassing van het seizoen zijn, maar waarom niet? Ze versloegen tegen de Ravens één van de beste defenses in de league én hielden die offense op slechts drie punten. Daarmee kun je van ieder team winnen. In dit stadium moet voor ieder team alles goed vallen. Dat kan net zo goed voor de Bills als voor ieder ander team. Het grootste voordeel? Er wacht geen enkel andere defense meer van het kaliber Baltimore.”

Ton de Vries: “De Green Bay Packers. Ze hebben momenteel de beste quarterback, ze zijn fit en uitgerust en worden gecoacht door mijn Coach of the Year. De Packers hebben één grote zwakte en dat is de run defense. Alle overgebleven teams zijn echter “pass-heavy”. Dit speelt het team van Matt LaFleur in de kaart.”

Toon Aerts: “De Kansas City Chiefs. Als Mahomes speelt en fit blijft, zie ik noch de Bills, noch één van beide NFC-teams Kansas City afstoppen. Zelfs in een shoot-out met pakweg de Green Bay Packers kunnen de Chiefs volgens mij negen uit tien keer meer punten op het bord zetten. Mijn keuze gaat dan ook naar de Kansas City Chiefs.”


Cover foto: Jay Biggerstaff/USA Today Sports

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool en beluister nu de SportAmerika American Football Podcasts op je favoriete podcast platform!

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen