Einde seizoen Bridgewater na blessure op training

Minnesota Vikings v New Orleans Saints
Een zware knieblessure op de laatste training van het preseason heeft direct een einde gemaakt aan het seizoen van Teddy Bridgewater. De quarterback van de Minnesota Vikings scheurde zijn voorste kruisband af, waarbij zijn knie ook uit de kom schoot.
Bridgewater raakte geblesseerd tijdens een standaardactie op de training. De quarterback liep tijdens een training naar achteren en zette zijn been neer om een pass te versturen. Zonder dat er contact was met een ploeggenoot zakte de quarterback in elkaar. Een ambulance kwam met loeiende sirenes naar het veld, maar deze hulp bleek niet nodig. De Vikings maakten wel direct een einde aan de laatste training van het voorseizoen.
Herstel
De verwachting is dat Bridgewater volledig zal herstellen van zijn blessure, maar Minnesota heeft nog niet bekend gemaakt hoe lang hun quarterback aan de kant zal staan. Normaal staat voor een dergelijke blessure een herstel van negen tot twaalf maanden, waardoor het de vraag is of Bridgewater volledig hersteld zal zijn voor de start van volgend seizoen.
2014 NFL Draft
Voor Minnesota is de blessure een flinke streep door de rekening. De Vikings werden gezien als een goede kanshebber op de titel en in Las Vegas was alleen vaker ingezet op de Packers, Steelers en Patriots om de Super Bowl dit seizoen te winnen.
Gevolgen voor de offense
Die kansen zijn nu flink afgenomen, want achter Bridgewater is Shaun Hill de back-up QB. Hoewel coach Mike Zimmer aangaf alle vertrouwen te hebben in Hill, heeft de 36-jarige back-up weinig gegooid de afgelopen jaren en is het de vraag of hij de aanval van de Vikings kan leiden. Derde keus Joel Stave, een undrafted free agent uit Wisconsin, is geen serieuze kanshebber voor de vacature.
Hoewel de offense van de Vikings vooral leunt op de running game van Adrian Peterson, beschikt Minnesota met Laquon Tredwell (eerste ronde pick) en tweedejaars Stefon Diggs (kende vorig jaar een prima rookie-seizoen) inmiddels ook over twee goede wide receivers. De Vikings hebben een quarterback nodig die er meteen staat om dat potentieel optimaal te benutten.
Vervanger
Mogelijk gaan de Vikings dus op zoek naar een vervanger voor Bridgewater. Een starter, of anders een back-up voor Hill. Grootste kandidaat hiervoor lijkt Josh McCown te zijn van de Browns. Cleveland is begonnen met het opnieuw opbouwen van de ploeg en de 37-jarige quarterback zal geen deel uitmaken van de toekomst van de Browns. Hierdoor lijkt de spelverdeler voor een derde- of vierde ronde pick beschikbaar te zijn.
Andere opties zijn quarterbacks die de concurrentiestrijd bij hun huidige club hebben verloren, maar dit is vaak niet zonder reden. Colin Kaepernick (49ers) leek vrijdag armkracht te kort te komen en Mark Sanchez (Broncos) legde het af tegen de volslagen onbekende Trevor Siemian. De Jets hebben vier quarterbacks op het roster, en zullen Geno Smith misschien kwijt willen. Ook Smith heeft echter nog niet kunnen overtuigen en lijkt in ieder geval niet veel beter te zijn dan Hill, die als grote voordeel heeft het playbook van Zimmer te kennen.
Wat de oplossing ook zal worden, Zimmer houdt vertrouwen in zijn ploeg en de kansen die de Vikings hebben.

“Everyone can count us out if they want, but I don’t think that’s the smart thing to do.”

Foto’s: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen