Eagles laten Giants kansloos

De Giants beleefden in 2022 een ware hergeboorte onder hun nieuwe head coach Brian Daboll. Hij leidde het team naar de play-offs — en zelfs een play-off win — door alles uit Daniel Jones te halen. In de Divisonal Round waren de Philadelphia Eagles echter een paar maten te groot. In Week 14 (48-22) en Week 18 (22-16) won Philly al, maar de blowout werd voor de play-offs bewaard: 38-7. Het verstevigt de positie van de Eagles als #1 seed in de NFC.

De grootste vraag was of Jalen Hurts zijn vorm van voor zijn blessure had hervonden. De quarterback had dat antwoord al na zeven passes gegeven. Immers, iedere pass kwam aan en er zaten twee touchdown passes tussen. Overigens waren zijn statistieken (16/24, 154 yards, 2 TD, 34 rushing yards, rushing TD) niet van de buitencategorie, maar het was voldoende om de Giants nog voor rust in een kansloze positie te brengen.

EAGLES DEFENSE HEEFT JONES IN DE TANG

De ruststand werd namelijk op 28-0 bepaald, want de Eagles defense stond het Daniel Jones (15/27, 135 yards, INT, 24 rushing yards) absoluut niet toe om hetzelfde te doen als Hurts. De Giants vonden de endzone slechts één keer en ze waren maar vier van de 12 keer in staat om een third down om te zetten in een first. Philadelphia liet zich richting Danny Dimes ook niet fysiek onbetuigd. De quarterback kreeg twee sacks te verduren in zijn opening drive en vijf over de hele wedstrijd. Voor James Bradberry was het tijd om zijn voormalig werkgever terug te betalen. Dat deed hij met een interceptie. De eerste voor Jones na zeven wedstrijden zonder.

GIANTS WISPELTURIG OP 4TH DOWN

New York keek al snel tegen een 14-0 achterstand aan en dat kwam toch een beetje op het conto van hun wondercoach. Daboll heeft de Giants dit jaar agressief laten spelen en zo ook in de Divisional Round. Bij een 7-0 achterstand liet hij Jones toch passen op 4th-and-8. Een groot risico dat zich niet uitbetaalde. De quarterback kreeg een sack te verwerken en de Eagles koersten moeiteloos naar hun tweede touchdown. Het tegenovergestelde gebeurde later in de wedstrijd. Aan het begin van het vierde kwart vond New York zich in een 4th-and-6 situatie bij een 28-7 stand. Ditmaal werd er echter gepunt.

Voor dit Giants team was het een jaar waarin verwachtingen werden overtroffen. Dat maakt het optreden in de play-offs een mooie bonus, ondanks de oorwassing tegen hun divisierivaal. De overwinning brengt Philadelphia een stap dichterbij de Super Bowl. Vannacht wordt duidelijk of zij het daarin opnemen tegen de Cowboys of 49ers.


Lees hier de recap van het duel tussen de Chiefs en Jaguars.

Coverfoto: LaPresse

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen