Eagles – Browns trade, de jeugd wint

2014 NFL Draft
Gisteren werd het nieuws van de trade tussen de Cleveland Browns en de Philadelphia Eagles de wereld in geslingerd. Een enigszins verrassende trade die voor meerdere partijen de situatie aardig verandert. Goed en slecht.


Toegegeven. Iedereen gunt de Cleveland Browns een winnend seizoen. Maar na de trade van gisteren met de Philadelphia Eagles kan men zich gaan afvragen of ze het zelf wel willen. Je liefde voor de Browns móét als fan wel onvoorwaardelijk zijn.
Misschien zijn owners Jimmy en Dee Haslam wel helemaal klaar met die puberende jeugd die ze enkel blijft teleurstellen. Misschien vonden ze RGIII zo overtuigend acteren dat hij, in hun ogen, daadwerkelijk de ideale zoon is om te adopteren en een keer de play-offs mee te halen. Al was een Nr. 2 overall pick om een van de twee frisse, talentvolle quarterbacks Jared Goff of Carson Wentz in te lijven ook wel lekker geweest.
Een kans die ook de Eagles goed kunnen gebruiken. Sinds Donovan McNabb (vier NFC East Championships, vijf NFC Championship games en één verloren Super Bowl) hebben de Eagles niet meer raak geschoten met hun aangetrokken quarterbacks. Michael Vick werd aangetrokken als vervanger van McNabb. Hij begon veelbelovend. In 2010 werd Vick, in 2008 released door de Atlanta Falcons, uitgeroepen tot Comeback Player Of The Year. Echte resultaten hebben de Eagles met Vick echter nooit weten te halen.
Ook in de daaropvolgende quarterbacks was het vertrouwen snel opgegeven. Nick Foles en Mark Sanchez werden snel vergeten en afgelopen jaar mocht Sam Bradford het proberen. Wel zonder running back LeSean McCoy in zijn backfield. Negentien touchdowns tegenover 14 interceptions in 14 games. Dan zou je zomaar voor wat nieuws kunnen kiezen. Aan de andere kant is de quarterback positie niet de enige die wel wat fris talent kan gebruiken. Wat dat betreft hadden de Eagles wel wat extra picks kunnen gebruiken.
De echte winnaars in dit hele verhaal?


Ook Johhny Football had er vanaf dag één al geen zin in. En dat is, hoe vervelend ook dit te moeten constateren, toch wel een beetje begrijpelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen