Dolphins winnen strijd van backup quarterbacks

moore
Matt Moore tegen Bryce Petty. Het waren niet de quarterbacks die de fans van de Dolphins en de Jets hadden gehoopt te zien in deze fase van het seizoen. Het contrast kon zaterdagavond niet groter zijn. Miami profiteerde optimaal van de fouten van Petty en Moore stelde hier de beste wedstrijd van zijn loopbaan tegenover. In de tweede helft maakte de quarterback het verschil in een 34-13 blowout.
Petty haalde zelf niet het einde in de wedstrijd van de backups, want de quarterback moest in het vierde kwart het veld verlaten nadat hij keihard geraakt werd door Ndamukong Suh en Cameron Wake, die beide door de offensive lijn van de Jets konden lopen.

Het was voor Petty het typerend einde voor de wedstrijd. De jonge quarterback begon sterk met een opening drive die een touchdown en de voorsprong voor de Jets opleverde. De Dolphins kwamen terug door een drive en de eerste touchdown van Moore, maar de Fins misten de PAT, waardoor de Jets een kleine voorsprong hielden.

In het vervolg van de eerste helft liet Petty kansen liggen om de Dolphins pijn te doen. Een fumble en een interceptie in field goal range zorgden er voor dat Miami de achterstand goed kon maken door twee touchdowns van Moore, waaronder een 52-yard pass naar Kenny Stills.

Een fieldgoal in de slotminuut van de eerste helft zorgde voor een 13-10 ruststand, maar in het derde kwart ging het snel mis voor de Jets. In iets meer dan vier minuten wisten de Dolphins drie touchdowns te scoren. Eerst blokte Walt Aikens een punt van de Jets en liep deze terug voor een field goal. In de volgende drive gooide Petty een interceptie, en het korte veld werd door Miami gebruikt voor een snelle touchdown. Na een snelle three and out kregen de Dolphins de bal terug en de eerste pass van Moore naar Jarvis Landry betekende touchdown nummer vijf voor de Dolphins. Dit tot grote vreugde van Odell Beckham Jr, oud ploeggenoot bij LSU.

Door de zege is Miami verzekerd van een winning season en blijft het in de race om de play-offs. Het zal met veel interesse de wedstrijd tussen de Patriots en de Broncos volgen. Een zege van de Patriots helpt Miami op verschillende manieren. Niet alleen komt het dan dichter bij een wild card plek, maar de Pats komen dichter bij een bye-week, met een goede kans voor Miami dat de ploeg op de laatste speeldag Brady en consorten spaart, zodat de Dolphins dan misschien wel een cruciale laatste zege kunnen pakken.
Voor de Jets is het seizoen al lang afgelopen en is het afwachten of Petty op tijd hersteld is van de klap die hij van de Dolphins kreeg. De ploeg leed de tweede zware thuisnederlaag op nationale televisie op rij, en de vraag is of coach Todd Bowles de kans krijgt zich te revancheren voor dit seizoen. Een zege in de laatste twee wedstrijden (Patriots uit, Bills thuis), zou de coach in ieder geval op weg helpen.