Defensie Falcons zorgt voor revanche op Panthers

Uitgerekend de veel bekritiseerde verdediging van de Atlanta Falcons had een belangrijke rol in de revanche van de ploeg op de Carolina Panthers. Een late interceptie beslechtte het duel in Charlotte. Met 25-17 wonnen de Falcons voor de tweede keer in de laatste drie duels. Voor de thuisploeg was het na een goede start van het seizoen al weer de derde nederlaag op rij.

De Falcons gaven dit seizoen al meerdere keren een ruime voorsprong uit handen. Maar dit keer waren het juist de Panthers die hun voorsprong niet vast konden houden. De thuisploeg domineerde in de eerste helft, en kwam in het tweede kwart op een 14-6 voorsprong. Tot twee keer toe wist quarterback Teddy Bridgewater zijn receiver Curtis Samuel in de endzone te vinden. Vooral de tweede touchdown was een plaatje na een heerlijke flea flicker.

Matt Ryan touchdown

De Falcons gaven echter niet op en namen in de slotseconde van de eerste helft zelfs de leiding. Eerst had Matt Ryan zijn ploeg al tot op een punt gebracht door de bal niet te passen, maar zelf de endzone in te lopen. Met de laatste play van de eerste helft schoot Younghoe Koo nog een fieldgoal tussen de palen.

In de tweede helft werd er een stuk minder gescoord. De veel bekritiseerde verdediging van de Falcons nam revanche voor de eerste helft van het seizoen en speelde hun beste helft van het seizoen. Beide ploegen kwamen in het derde kwart niet verder dan een field goal, waardoor de verschillen bij de start van het vierde kwart nog minimaal waren. Het voor Atlanta zo gevreesde vierde kwart, want in drie van de zes verloren wedstrijden tot nu toe had de ploeg op enig moment in de slotfase een winstkans van meer dan 98 procent.

Gemiste PAT

De voortekenen voor opnieuw een hartverscheurende nederlaag tekenden zich aan na de tweede touchdown van de dag voor de Falcons. Todd Gurley bracht de stand op 25-17 en Koo miste vervolgens de PAT en de uitgelezen kans om Atlanta een voorsprong van twee scores te geven. De Panthers kregen hierdoor nog een kans om een verlenging af te dwingen. Bridgewater bracht zijn ploeg in de buurt van de endzone, maar een interceptie met een minuut op de klok besliste het duel toch in het voordeel van Atlanta.

Met de zege namen de Falcons revanche voor een nederlaag eerder in de maand. In eigen huis verloor Atlanta toen de vijfde wedstrijd op rij en de nederlaag tegen de Panthers betekende ook gelijk het ontslag van Dan Quinn. De achterstand van Atlanta in de NFC West bedraagt nog een wedstrijd, maar het lijkt twijfelachtig dat een van deze teams zich nog kan gaan mengen in de strijd om de play-offs.

Coverfoto: Twitter/AtlantaFalcons