Winloze Cleveland Browns in 'Hard Knocks' 2018


NFL-fans kunnen de wederopbouw van de Cleveland Browns dit jaar van dichtbij meemaken. Tijdens het trainingskamp in aanloop naar komend seizoen zullen de spelers en stafleden worden gevolgd door camera’s van televisiezender HBO in de serie ‘Hard Knocks’.

WEDEROPBOUW

De Cleveland Browns voldeden ruimschoots aan de ‘kwalificatie-eisen’ voor de show door twee jaar op rij lichtjaren verwijderd te blijven van de play-offs. Bovendien mocht hoofdcoach Hue Jackson blijven zitten ondanks 31 nederlagen in twee jaar. Dankzij ‘Hard Knocks’ krijgen we in 2018 te zien of Jackson met zijn compleet vernieuwde team wel een basis kan leggen voor een goed seizoen.
Deze editie kan wel eens interessanter worden dan ooit omdat de Browns een complete metamorfose ondergingen tijdens off-season. Zo krijgen we de eerste stappen in de NFL te zien van #1 draft pick Baker Mayfield. Dit jaar is ook het teruggekeerde ‘enfant terrible’ Josh Gordon er vanaf het begin bij. Verder is het uitkijken naar de ontwikkeling in het tweede jaar van Myles Garrett, Jabrill Peppers en David Njoku.


Bovendien kwamen er een peloton aan gerespecteerde free agents naar Cleveland, waarvan het ook afwachten is hoe ze het gaan doen. Wordt Tyrod Taylor de mentor of concurrent van Mayfield? Krijgt ook Drew Stanton een plek in de quarterbackcarroussel? Maakt Jarvis Landry zijn potentie waar in Cleveland? Die vragen worden beantwoord vanaf 7 augustus op HBO.

DERTIENDE EDITIE VAN BEKROONDE SERIE

De HBO-serie is toe aan het dertiende jaar, sinds 2012 is het een jaarlijks terugkerende serie. Een deelname aan ‘Hard Knocks’ is vaak geen basis voor een succesvol jaar voor het deelnemende team. De New York Jets deden het in 2010 nog het best met het halen van AFC Championship Game.


In de laatste twee edities konden de kijkers genieten van de vermakelijke chaos bij de LA Rams en Jeff Fischer en de hype rondom de Tampa Bay Buccaneers. Zowel de Rams in 2016 (4-12 en ontslag Fischer) als de Bucs in 2017 (5-11) konden de verwachtingen tijdens het seizoen niet waarmaken.
De Tampa Bay Buccaneers hielden zijdelings toch nog een prijs over aan het slechte jaar. HBO ontving op 9 mei 2018 de Sports Emmy voor ‘Outstanding Serialized Sports Documentary’ voor de vijfdelige serie over de Buccaneers.

Coverfoto: Cleveland.com (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen