Beroep Brady verworpen, schorsing blijft staan

new-england-patriots-quarterback-tom-brady
Het beroep van Tom Brady tegen zijn schorsing van vier wedstrijden is verworpen door het U.S. Circuit Court of Appeals. De quarterback van de New England Patriots kreeg de schorsing voor zijn rol in Deflategate. Volgens de rechtbank heeft commissioner Roger Goodell volgens de regels gehandeld bij het uitdelen van de straf. De enige stap die Brady nu nog rest in deze zaak is de stap naar het U.S. Supreme Court, de hoogste rechter van het land.
De hele zaak loopt al sinds januari 2015. De NFL begon op 19 januari een onderzoek naar te zachte ballen die door de Patriots gebruikt zouden zijn in de wedstrijd tegen de Indianapolis Colts. Een dag eerder werden de Colts met 45-7 verslagen op weg naar de Super Bowl. Brady werd in eerste instantie voor vier wedstrijden geschorst, in beroep vrijgesproken en na een rechtszaak toch weer geschorst. Op 25 april dit jaar besliste de rechtbank dat de NFL in haar recht stond om Brady voor vier wedstrijden te schorsen en dat de quarterback van New England een eerlijk proces had gehad. Tegen deze beslissing ging Brady opnieuw in beroep, maar het beroep is in een korte uitspraak verworpen.
Hoge Raad
Na de uitspraak rest Brady nog maar een mogelijkheid om de straf aan te vechten, en dat is de stap naar de Amerikaanse Hoge Raad. Mocht Brady hiervan afzien, dan zullen de Patriots het de eerste vier wedstrijden zonder hun sterspelverdeler moeten doen. De Patriots spelen in de eerste vier wedstrijden van het seizoen tegen Arizona, Miami, Houston en Buffalo.
Mocht Brady niet spelen dan zal hij ook een kwart van zijn salaris in moeten leveren. Het lijkt er op dat de quarterback rekening gehouden heeft met een mogelijke schorsing, want na het afgelopen seizoen heeft Brady een nieuw tweejarig contract getekend, waarbij zijn salaris voor komend jaar van 9 miljoen dollar naar 1 miljoen dollar is gegaan. Bij een schorsing scheelt dit Brady dus twee miljoen in gederfde inkomsten, terwijl hij het misgelopen salaris in 2017 gecompenseerd zou krijgen.
Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. Dat met dat salaris mag dan wel gewoon? Lijkt me toch niet helemaal netjes… Tenzij Brady hier eigenlijk niks mee te maken heeft en de club hem daarom compenseert. Dan is het fair. Komen we daar ooit achter…?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen