49ers stomen door, Sam Darnold blaast Jets nieuw leven in


De topper in de NFC West was er eentje om naar uit te kijken. De Rams hadden een broodnodige overwinning nodig in eigen huis na twee nederlagen op rij. Dan moest het wel winnen van het enige NFC team dat nog ongeslagen is: de 49ers. Jimmy Garoppolo en consorten wervelen dit seizoen over het veld. Zondagavond regen ze ook de Rams aan de zegekar en blijven fier aan de leiding in de NFC West. De New York Jets hadden nog geen enkele wedstrijd gewonnen dit seizoen. Veel pech en blessures viel het team ten deel tot nu toe. Maar eindelijk was er licht aan het einde van de tunnel. Sam Darnold was terug op het veld en dat was te merken. De jonge QB nam het team bij de hand en zo versloegen de Jets zeer verrassend de Cowboys. De Steelers wonnen onverwacht van de Chargers en de Broncos pakten hun tweede overwinning op rij.


49ERS BLIJVEN ONGESLAGEN IN LA

San Francisco 49ers @ LA Rams | 20 – 7


Een cruciaal duel, met name voor de Rams. De Superbowl finalist van vorig jaar kampt met vormcrisis. Todd Gurley II is geen schim van de MVP-kandidaat die hij was vorig seizoen. Belangrijk dus voor Sean McVay om de zaken op orde te brengen. Helaas voor hem kwamen de Rams nooit in de buurt van een overwinning. De 49ers denderen door en pakken een belangrijk gat op hun NFC West concurrent.

RAMS BEGINNEN NOG GOED

Ook zonder Gurley II besloot LA in het begin van de wedstrijd in te zetten op de running game. Malcom Brown nam bijna de gehele eerste drive van de Rams op zijn rekening. Die drive resulteerde in een touchdown voor Robert Woods. Een uitstekende start voor de geplaagde ploeg van Sean McVay. Helaas voor de thuisploeg, zou het ook de laatste touchdown van de wedstrijd blijken te zijn voor ze. Jimmy G sloeg meteen terug en zette de 49ers weer op gelijke hoogte. De touchdown kwam op naam van Tevin Coleman.

GOFF MACHTELOOS

Aan het begin van het tweede kwart zagen we de kracht van George Kittle. De tight end kon nauwelijks tot stoppen worden gebracht door de Rams defense en bracht zijn team tot vlak bij de endzone. Een volgende 49ers touchdown leek in de maak. De pass van Garoppolo werd echter door Marcus Peters, Rams CB, gevangen. Zo lieten de 49ers een uitgelezen mogelijkheid liggen. Jared Goff kreeg aan de andere kant echter totaal geen ritme. Constant stond hij onder zware druk van de 49ers D-line. Laat in het tweede kwart kwam de Rams offense dan toch in de buurt van de endzone. Slechts 1 yard hadden ze nodig om op voorsprong te komen. Tot twee keer toe wist de 49ers defense Malcolm Brown af te stoppen op de rand van de endzone. Zo ging een belangrijke scoringskans voor de Rams verloren. De reacties van 49ers defensive coach Robert Saleh waren heerlijk om te zien.

49ERS SLAAN SLAG NA RUST

Direct in de tweede helft gingen de Rams flink in de fout. Darrell Henderson veroorzaakte totaal onnodig een fumble en gaf daarmee de 49ers een uitgelezen mogelijkheid om zaken te doen. Dat lukte. Sterker nog, de 49ers trein was niet te stoppen in het derde kwart. Door twee field goals stond meteen de eindstand op het bord: 20-7 San Francisco. In het laatste kwart kwam de ontmantelde Rams offense niet meer tot scoren.

LOODZWARE NFC WEST

De strijd in de NFC West is intens. Twee teams maken zeer veel indruk in deze divisie dit seizoen: de Seahawks en de 49ers. De Rams verliezen voorlopig de aansluiting en zullen een achtervolging in moeten gaan zetten. Zowel de 49ers als de Seahawks zijn teams in balans. Sterk aan beide kanten van de bal. Volgende week zou een makkie moeten worden voor San Francisco, op bezoek bij de Redskins. De Seahawks hebben het op papier een stuk zwaarder met een thuiswedstrijd tegen de Ravens.


DARNOLD BLAAST JETS NIEUW LEVEN IN

Dallas Cowboys @ New York Jets | 22 – 24


De Jets haddden hun quarterback terug en leken ineens weer op een NFL franchise. Met de terugkeer van Sam Darnold behaalden de Jets hun eerste overwinning van het seizoen en doorbraken ze een zeven games durende losing streak. Darnold gooide twee touchdown passes in de eerste helft, waaronder een 92-yard pass naar Robby Anderson. Daarmee liepen de Jets uit naar een 21 – 3 voorsprong bij rust. Voor New York leek het toen smooth sailing, maar de Cowboys hadden nog een sterke tweede helft in petto.
Met slechts 43 seconden te gaan bracht Dallas quarterback Dak Prescott het verschil terug tot twee punten. De Cowboys gingen voor een tw0-point conversion, maar door de blitz van defensive coordinator Gregg Williams barstte het Metlife Stadium uit haar voegen. Eindelijk gaven de Jets geen voorsprong in het vierde kwart op.


Ook statistisch gezien had New York een sterk optreden. Ze behaalden een totaal van 382 offensive yards en 20 first downs. Ter vergelijking: de vorige twee duels kenden een totaal van 233 offensive yards en 15 first downs. Het verschil is duidelijk: Sam Darnold. De ziekte van Pfeiffer heeft hem niet meer gekost dan drie wedstrijden afwezigheid. Met 22 voltooide passes uit 32, 338 passing yards, twee touchdowns en een interception legde hij een sterke partij op de mat. Het zou echter oneerlijk zijn om de complete overwinning toe te schrijven aan de terugkeer van Darnold. De Jets defense hield de nummer 1 offense tot het vierde kwart uit de endzone en Dak Prescott (28/40, 277 yards, touchdown) had niet zijn beste partij. Zelfs elite running back Ezekiel Elliott kwam niet verder dan 105 yards en één touchdown uit 28 carries.


OVERIGE DUELS


Pittsburgh Steelers @ LA Chargers 24 – 17
De LA Chargers zijn geen schim van het team dat aan het eind van vorig seizoen een aankomend Super Bowl contender leek. Zelfs de zwalkende Steelers waren hen te machtig.
Tennessee Titans @ Denver Broncos 0 – 16
De Tennessee Titans blijven teleurstellen. Tegen de Denver Broncos wisten ze geen enkele score op het bord te krijgen. Quarterback Marcus Mariota moest zelfs het veld ruimen voor back-up Ryan Tannehill.

Coverfoto: Robert Hanashiro/USA Today Sports

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen