March Madness Preview – South Bracket

Op zestien maart begint officieel het NCAA Tournament, de komende dagen zullen we op SportAmerika kort elke regio bekijken om de favorieten en de outsiders uit te lichten.
NCAA BRACKET

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE SPORTAMERIKA BRACKET

De Favorieten

#1 North Carolina Tar Heels
Eén van de bekende namen. Ze zijn ervaren, ze zijn talentvol, en kunnen iedereen aan. Justin Jackson is goed voor veel punten, voorin vechten Isaiah Hicks en Kennedy Meeks om de rebounds, en Joel Berry II is de man die de wedstrijden over kan nemen. Alle aspecten zijn er, maar aan het einde van de rit moesten de Tar Heels wel hun meerdere erkennen in Duke tijdens de ACC-finale. Is dat verlies een voorbode op een vroegtijdige uitschakeling, of schudden ze het van zich af om richting de Final Four te stoten?
#2 Kentucky Wildcats
Én daar is Kentucky ook weer. Wederom met super veel talenten, met misschien wat weinig ervaring, maar wel de gretigheid om te winnen. Toekomstig NBA’er Malik Monk stuurt het team aan met zijn scorende vermogen, terwijl De’Aaron Fox – ook een aankomend NBA’er – als jonge point guard de lijnen uitzet. Zet daarbij de sterke Bam Adebayo die onder de rim staat, en het team heeft genoeg talent om iedereen te verslaan. De vraag is alleen of het gebrek aan ervaring het team niet op gaat breken.
#3 UCLA Bruins
Mooier kan het bijna niet. UCLA in één groep met North Carolina en Kentucky. Maar de Bruins gaan dus geen makkelijke kluif krijgen, dat is zeker. Geleidt door de alom bekende Lonzo Ball zal deze groep uit Los Angeles iedereen aanvallend af willen troefen. Net als Kentucky moeten ze het niet hebben van ervaring, maar wanneer Ball en mede-freshman T.J. Leaf het op hun heupen krijgen moet je je bergen. Daarnaast zijn ze 10-1 in hun laatste elf wedstrijden, en met een PAC-12 kampioenschap op zak komen ze vol zelfvertrouwen richting dit toernooi.

De Outsiders

#4 Butler/#5 Minnesota/#6 Cincinnati?
Eigenlijk lijken er buiten de drie bovenstaande teams geen echte bedreigingen te zijn vanuit deze hoek. Butler blijft een team dat heel onvoorspelbaar is, maar niet geschikt lijkt om de allerbesten te verslaan. Ook Minnesota lijkt wat sterrenkwaliteit tekort te komen, terwijl Cincinnati met zijn beperkte offense de afgelopen jaren al vaker in de problemen is gekomen in het NCAA Tournament. Daarmee lijkt deze regio eerder geschikt voor een hoop upsets dan dat één van deze teams echt een bedreiging gaat vormen voor de top drie.

Potentiële Cinderella

#10 Wichita State Shockers
Ze zijn er weer, en klaar om de wereld weer te ‘shocken.’ Wichita State werd volgens velen te laag ingeschaald als #10 seed, en hoewel ze een lastige kluif krijgen in #7 Dayton, zal #2 Kentucky niet staan te springen dat ze mogelijk Wichita State in de tweede ronde tegen kunnen komen. De grote namen zijn er niet echt, maar net als vorig jaar domineerden ze hun conference, en hebben ze bewezen in de voorbereiding dat ze zich kunnen meten met grotere teams. Iedereen is dus net als in vorige jaren gewaarschuwd…
#12 Middle Tennessee Blue Raiders
Elke Michigan State-fan zal deze naam bekend voorkomen. Vorig jaren zorgden de Blue Raiders voor een daverende stunt door als #15 seed de ervaren Spartans uit te schakelen. Dit jaar krijgen ze iets meer respect van het comité als een #12 seed, maar het zijn precies dezelfde spelers die dit jaar weer willen verrassen. Met #5 Minnesota in de eerste ronde, en #4 Butler in potentie in de tweede ronde, hebben ze ook niet de moeilijkste weg naar de Sweet Sixteen. Het zal niet eenvoudig gaan, maar als je een cinderella zoekt, dan is Middle Tennessee misschien wel degene die de schoen past…

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen