NBA Update: Mavs dumpen Wizards, Blazers-duo gaat los op Spurs

Dallas Mavericks v Washington Wizards
Mavericks dumpen Wizards
De Dallas Mavericks zijn aan een moeilijk seizoen bezig, maar toonden op woensdagavond tegen de Washington dat ze nog niet uitgerangeerd zijn. Vooral hun laatste kwart was sterk en zelfs – durven we het zeggen? – playoff-waardig, zelfs al moeten ze nog Denver en Portland voorbijsteken voor een plek in het post-seizoen. Duitser Dirk Nowitzki scoorde 10 van zijn 20 punten in het beslissende kwart, Seth Curry deed 10 van zijn 19 in het mandje in dezelfde periode. Dankzij een vruchtbaar Q4 wisten de troepen van Nowitzki de ploeg uit Washington achter zich te laten, 112-107, voor een much-needed win. Harrison Barnes had 22 punten voor de Mavericks. Big man Nerlens Noel scoorde 12 punten in 22 minuten nadat hij drie wedstrijden miste met een zere knie.

Point guard John Wall had 26 punten en 11 assists ondanks het feit dat hij kort de wedstrijd verliet met een voetblessure.
33 voor Dragic in W
De MVP-chants van de fans waren misschien een beetje overdreven, maar point guard Goran Dragic leverde desalniettemin een lovenswaardige prestatie af op woensdagavond. De Sloveen scoorde 33 punten, 1 puntje minder dan zijn season-high, en voerde de Heat naar een 120-112 overwinning op de New Orleans Pelicans. Dragic was 11-voor-18 van de vloer, waaronder 5-voor-9 vanuit driepuntland. Center Hassan Whiteside registreerde zijn tiende double-double op rij met 20 punten en 17 rebounds. Guard Wayne Ellington had 19 punten. De W brengt het record van de heat op 22 W’s op 25 wedstrijden en 33-35 overall. Miami stond nooit achter in de eerste speelhelft en stond op een gegeven moment zelfs 14 punten los. In Q2 vochten de Pels terug, wat zorgde voor een 54-52 stand bij de rust.

Big man Anthony Davis had 27 punten en 8 rebounds, DeMarcus Cousins had 19 en 9.
Lillard, McCollum te veel voor Spurs
Op 24 uur tijd ging Portland van hun ergste L van het jaar naar hun beste W. Daarvoor moesten guards Damian Lillard en C.J. McCollum wel gas geven: het duo combineerde voor 62 punten om de San Antonio Spurs af te houden, 110-106. Lillard scoorde 36 punten (waaronder 4 vrije worpen met 5 seconden op de klok) om zijn team aan de bovenhand te helpen.

Forward LaMarcus Aldridge had 19 punten na twee gemiste wedstrijden.