Georgia overklast TCU en wint tweede titel op rij

De CFB National Championship Game tussen #3 TCU en #1 Georgia bleek een eenzijdige vertoning te zijn. Vanaf het tweede kwart domineerde de Bulldogs, waardoor ze met een 65-7 zege het eerste team in de historie van de College Football Playoffs zijn die twee titels op rij winnen.

Beide teams hadden na twee spectaculaire halve finales de finale weten te bereiken, iets wat zeker voor TCU voorafgaand aan het seizoen ondenkbaar was. Toch stonden ze er, en het begin was nog wel aardig. Met een 17-7 achterstand begonnen de Horned Frogs aan het tweede kwart, vooral dankzij een 60-yard catch van WR Derius Davis. In het tweede kwart ging het echter compleet fout voor TCU.

De Horned Frogs zouden namelijk de rest van de wedstrijd niet meer scoren en gedomineerd worden door zowel de offense als de defense van Georgia. Voorafgaand was de vraag of TCU’s offense kon scoren tegen de sterke defense van Georgia. Het antwoord was nee. De defense van TCU was vervolgens, zoal veel mensen verwacht hadden, niet opgewassen tegen de offense van de Bulldogs. Dankzij een 21-0 tweede kwart ging Georgia met een 38-7 voorsprong de rust in. Dit kwam vooral dankzij twee interceptions van TCU QB Max Duggan, die Georgia uiteindelijk 14 punten zouden opleveren. Daardoor leek het gat voor rust al definitief onoverbrugbaar.

DOMINANTIE

In de tweede helft werd het alleen nog maar erger voor TCU. Georgia zou het derde kwart met 14-0 en het vierde kwart met 13-0 winnen en hun starters in het vierde kwart al van het veld kunnen halen. Pijnlijk voor TCU, dat uiteindelijk met 65-7 kansloos onderuit ging. Georgia is, net zoals in 2021, kampioen. Het was de grootste zege ooit in de finale van het college football-seizoen.

De aanvallende speler van de wedstrijd was Georgia QB Stetson Bennett, die zijn carrière bij Georgia met twee kampioenschappen afsluit. De ervaren QB gooide 18-25 voor 304 yards en 4 TD’s. Vooral TE Brock Bowers (152 yds en een TD) en Ladd McConkey (88 yds en 2 TD’s) werden veel door Bennett gezocht. Georgia had de running game eigenlijk niet echt nodig en gebruikte het vooral om drives af te maken. Verdedigend gezien was Javon Bullard de MVP, met twee interceptions (in het tweede kwart) die Georgia 14 punten opleverde. Al met al een dominant seizoen voor Georgia, dat alleen tegen Ohio State in 2022-23 echt getest werd.