Warriors beginnen goed, Lakers teleurstellend

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


19 oktober – 27 oktober


WESTERN CONFERENCE STAND

 1. Golden State Warriors: 4-0
 2. Utah Jazz: 3-0
 3. Dallas Mavericks: 2-1
 4. Minnesota Timberwolves: 2-1
 5. Memphis Grizzlies: 2-1
 6. Denver Nuggets: 2-2
 7. Los Angeles Lakers: 2-2
 8. Los Angeles Clippers: 1-2
 9. Sacramento Kings: 1-2
 10. Portland Trail Blazers: 1-2
 11. Phoenix Suns: 1-2
 12. Houston Rockets: 1-3
 13. New Orleans Pelicans: 1-3
 14. San Antonio Spurs: 1-3
 15. Oklahoma City Thunder: 0-4

IN DE SPOTLIGHT


GOLDEN STATE WARRIORS VERRASSEN

De Golden State Warriors draaien al op volle toeren. Steph Curry heeft eigenlijk nog geen indrukwekkend schotpercentage over drie wedstrijden, maar wel al laten zien dat hij het team op z’n rug kan dragen. De Warriors versloegen namelijk de Lakers in de openingswedstrijd en inmiddels staan ze op 4-0. Tegen de Lakers was het toch wel een team-effort. Drie spelers hadden minimaal 12 punten vanaf de bank. Andrew Wiggings zorgde ook voor 12, maar Jordan Poole maakte indruk met 20.

Tegen de Kings behaalde Curry een hele mooie mijlpaal. Hij deelde zijn 5000e assist uit van zijn carrière. Hij is daarmee de eerste speler ooit die dit behaalt voor de Warriors-franchise. Tussendoor speelde Golden State nog tegen de Clippers. Dat was de beste wedstrijd van de Chef. Hij zorgde voor 45 punten met een schotpercentage van boven de 60%. De Clippers maakte het mede dankzij clutch-buckets van Paul George ontzettend spannend, maar de Warriors wonnen uiteindelijk met 115-113. Afgelopen nacht sloten de Warriors een 4-0 start af met een 106-98 zege op en bij de Thunder.


DE TEGENVALLER


LAKERS SLECHT VAN START

De Lakers wisten al geen pre-season wedstrijd te winnen, maar dat betekent meestal niet veel. In het seizoen zelf gingen ze ook slecht van start met twee verloren partijen achter elkaar. De laatste wedstrijd werd pas gewonnen. De Memphis Grizzlies gingen onderuit met 121-118. Ja Morant zorgde voor maar liefst 40 punten, maar de Lakers waren net te sterk. Mede dankzij de 28 punten vanaf de bank van Carmelo Anthony, maar vooral het missen van vrije worpen door Morant op het eind, boekte The Purple And Gold de eerste overwinning in maanden.

Tijdens de eerste ronde van de Playoffs van 2021 werd Game 3 gewonnen van de Phoenix Suns. Pre-season meegeteld stonden de Lakers al heel lang droog. Het zag er op de afgelopen wedstrijd na niet goed uit. Terwijl Alex Caruso met de Bulls 4-0 staat, staan de Lakers 2-2. Zoals we het hierboven al over hebben gehad: de eerste wedstrijd ging verloren aan de Warriors. De tweede wedstrijd kwamen ze de Phoenix Suns tegen. Met een verschil van 10 punten was het niet heel spannend op het eind. Daarnaast hebben we nog een opstootje gezien tussen Anthony Davis en Dwight Howard, wat wel snel werd opgelost. Tegen de Spurs werd afgelopen nacht in OT met 125-12, zonder LeBron James, gewonnen. De Lakers hebben in ieder geval nog zat verbeterpunten en problemen om op te lossen.


SPELER VAN DE WEEK


STEPHEN CURRY

Dit is natuurlijk geen verrassing. Steph Curry is onze speler van de week. We hebben het al uitgebreid over hem gehad in deze recap. Ja Morant was zijn grootste concurrent. Onder andere vanwege het teamrecord en de mijlpaal hebben we voor Curry gekozen. Ja Morant staat in 3 wedstrijden op 35 ppg wat we absoluut niet mogen vergeten. Paul George, Nikola Jokic en Karl-Anthony Towns zijn ook indrukwekkend begonnen. De eerste week doen we niet zo moeilijk, maar deze spelers houden we goed in de gaten voor de volgende edities.


VOORUITBLIK


Het seizoen is pas net begonnen, maar we hebben al ontzettend genoten van de NBA. De Warriors spelen deze week twee keer tegen Thunder en tussendoor tegen de Grizzlies om ongeslagen te blijven. De Lakers komen Thunder ook tegen en kijken verder uit naar de wedstrijden tegen de Spurs, de Cavaliers en de Rockets. Zondag hebben we een leuk duel om aar uit te kijken op een normaal tijdstip voor Nederland. De Kings gaan op bezoek bij de Mavericks om 08:30pm.

COVERFOTO: KIYOSHI MIO, USA TODAY SPORTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen