Suns blijven winnen, All-Star Weekend voor de deur

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.

19 FEBRUARI – 6 MAART


DE STAND


Northwest Division: 1. Utah Jazz (27-9), 2. Portland Trail Blazers (21-4), 3. Denver Nuggets (21-15), 4. OKC Thunder (15-21), 5. Minnesota Timberwolves (7-29)

Pacific Division: 1. Phoenix Suns (21-11), 2. LA Lakers(24-13), 3. LA Clippers (24-14), 4. GS Warriors (19-18), 5. Sacramento Kings (14-22)

Southwest Division: 1. San Antonio Spurs (18-14), 2. Dallas Mavericks (18-16), 3. Memphis Grizzlies (16-16) , 4. New Orleans Pelicans (15-21), 5. Houston Rockets (11-23)


IN DE SPOTLIGHTS


SUNS BOVEN VERWACHTING

De Phoenix Suns werden in de vorige recaps ook aangehaald omdat ze zo goed mee bleven doen. Ook deze keer kunnen ze eigenlijk niet ontbreken. Met een tweede plek in het westen, boven de Lakers en Clippers, doen ze het boven verwachting. Met acht gewonnen wedstrijden uit de laatste tien blijven ze maar stijgen. Het begint ondertussen standaard te worden, want het zijn weer de sterkhouders Devin Booker en Chris Paul die de kar trekken. De enige wedstrijd die afgelopen week verloren ging was tegen de Charlotte Hornets (124-121). De overwinning tegen de LA Lakers was een statement dat ze er zijn om rekening mee te houden. In die wedstrijd waren het vooral de role players die hun werk deden: Dario Saric, Jae Crowder, Mikal Bridges en DeAndre Ayton waren goed voor maar liefst 72 punten. Booker en Paul waren met 25 punten een stuk minder aanwezig.

https://www.youtube.com/watch?v=wm8mPk3t8aw

MAVERICKS RAKEN OP STOOM

Na een langzame start van het seizoen lijken de Dallas Mavericks het tij te hebben gekeerd. Sinds de vernedering tegen de Warriors (147-116) heeft het team alles weer op een rijtje. Alleen van de Blazers (121-118) en Sixers (111-97) werd verloren. Toch gaat het niet met groots gemak. Ze moesten nog flink aan de bak tegen de Hawks en hadden 21 punten nodig van Jalen Brunson om de overwinning uit het vuur te slepen (117-118). Tegen de Celtics waren er twee clutch driepunters van Luka Doncic nodig om ook die wedstrijd op het laatste moment te winnen. Brunson was in deze wedstrijd met 22 punten wederom flink aanwezig. Tege de Nets ging het dan weer vrij soepel, maar zonder Irving en Durant mocht dat ook verwacht worden.

https://www.youtube.com/watch?v=yWg037gBL8E

OVERIG


NBA ALL-STAR WEEKEND

Captains LeBron James en Kevin Durant hebben afgelopen week hun keuzes gemaakt voor de NBA All-Star Game. Net als vorig jaar mocht James als eerste kiezen. Met die keuze ging hij voor Gianis Antetokoumnpo. Durant koos, niet geheel verassend, als eerste voor teamgenoot Kyrie Irving. Opvallend was bij de reserves dat Donovan Mitchell en Rudy Gobert als laatste twee werden gekozen. Reden? Niemand speelde vroeger met de Jazz in spelletjes. Ja echt. Vannacht werd verder bekend dat Devin Booker niet mee zal spelen en dat hij is vervangen door Mike Conley. Hij gaat voor Team Durant spelen en zal voor het eerst onderdeel zijn van de All-Star Game.

TACO BELL SKILL CHALENGE

Aan de skills challenge dit jaar doen verassend veel big men mee. Zo doen Julius Randle, Nikola Vusevic, Domantas Sabonis en Robert Covington mee. Ook Luka Doncic is van de partij en natuurlijk kan Chris Paul ook niet missen. De Skills Challenge wordt gedaan voor het begin van de All-Star Game.

MOUNTAIN DEW 3POINT CHALLENGE

Hetzelfde geldt voor de Three Point Challenge, en ook die is dit jaar gevuld met talent. Letterlijk iedereen heeft de kans om de titel binnen te halen. Zo weten Stephen Curry (2014-15) en Devin Booker (2017-18) al wat het is om te winnen. Overigens zal ook hier Devin Booker niet in actie komen. Hij wordt ook hier vervangen door Mike Conley.

AT&T DUNK CONTEST

Tot slot de dunk contest, waarbij dit jaar geen absolute dunk-toppers gekozen zijn die je misschien wel zou verwachten. Met Cassius Stanley, Obi Toppin en Anfernee Simons hebben we echter meer dan genoeg om van te genieten in de rust van de All-Star Game.


SPELER VAN DE WEEK


Onze SportAmerika NBA speler van de afgelopen twee weken van de Western Conference is Jamal Murray. Murray is over de laatste twee weken goed voor 30,3 punten, 4 rebounds en 4,9 assists. Vooral de efficiëntie waarmee hij de punten scoort is goed te noemen. Maar liefst 52,9% van zijn driepunts pogingen ging raak. Overall schoot hij 59,1% raak.


VOORUITBLIK


We gaan natuurlijk eerst genieten van het All-Star Weekend. Daarna gaan we volle bak verder met de tweede seizoens helft. We beginnen vrijdagnacht om 04:00 uur. Dan gaan de Phoenix Suns op bezoek bij de Portland Trail Blazers. Zondagnacht 04:00 uur is het de beurt aan de Dallas Mavericks en de Denver Nuggets. Al met al een rustige week voor de NBA-teams zelf.

Top/coverfoto: Barry Gossage/NBAE via Getty Images

Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen