NFL 4-on-4: J.J. Watt en de franchise tags

Het duurt nog een half jaar tot de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar dat wil niet zeggen dat het saai is in de NFL. J.J. Watt verraste iedereen door naar de Cardinals te gaan. Hij laat Deshaun Watson voorlopig nog achter in Houston. Voor hoe lang nog? Dat en meer in deze 4-on-4.

Coverfoto: Twitter/JJ Watt

1. J.J. Watt heeft een tweejarig contract getekend bij de Arizona Cardinals. Wat vind je van deze keuze?

Laurens van Heuverswijn: “Een verrassende keuze, maar geen doldwaze. Hij gaat er stevig verdienen over twee jaar en met Chris Jones als partner zal zijn productie wellicht groter zijn, omdat de aandacht niet enkel naar hem gaat. Bovendien zal dit Arizona de kans geven om extra defensive players aan te trekken in free agency, want JJ blijft een voorbeeld voor veel huidige spelers.”

Toon Aerts: “De Cardinals stonden niet meteen tussen het lijstje teams waar ik Watt naartoe zag gaan. Hoewel hij het anders liet uitschemeren, lijken hier meer factoren mee te spelen dan enkel een wens om mee te doen voor de prijzen. De Cardinals lijken namelijk niet meteen een Super Bowl-kandidaat. Het goede weer, een reünie met Hopkins en het erg gunstige contract zullen uiteindelijk meer doorgewogen hebben. Ik denk niet dat deze move van de Cardinals plots een topteam maakt, maar tegelijk denk ik niet dat één van beide partijen er slechter van wordt.”

Luuk Dokter: “Verrassend. Hij wilde naar een contender, maar tekende bij een team dat 8-8 eindigde in het afgelopen seizoen. Met dat record leefden ze zelfs iets boven hun stand. Er waren naar verluid teams uit de conference finales die naar zijn handtekening meedongen. Ik denk niet dat Watt in zijn eentje het verschil gaat maken en dus is er meer nodig in Arizona. Of dat haalbaar is? Ik denk het niet.”

Chris van Dijk: “Ik hou er wel van. De Cardinals hebben met Kyler Murray het afgelopen seizoen een flinke stap vooruit gezet. Het is een team dat als ze mee gaan om de titel hij echt een belangrijke rol kan hebben. Hij is 32 en heeft voor twee jaar getekend. Het echte zoeken van een ring kan als hij heel blijft daarna altijd nog. Ik vind dit een mooie sportieve keuze en zet Arizona weer wat hoger in de pikorde.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen