Spurs flawless tegen Warriors, LBJ opent met triple-double

GOLEN STATE WARRIORS VS SAN ANTONIO SPURS
Het werd een vreemde avond voor de Warriors, die gisteravond officieel Kevin Durant en hun Super Death Lineup mochten debuteren. “We got punched in the mouth,” liet forward Draymond Green na afloop optekenen.
Het was duidelijk dat Kawhi Leonard & Co. een boodschap wilden uitsturen: Leonard zelf deed een career-high van 35 punten in het mandje, LaMarcus Aldridge dropte 26 en 14. NBA Coach of the Year Steve Kerr moest dan weer zijn meerdere herkennen in de sluwe Gregg Popovich, die zijn Spurs 16 turnovers liet afdwingen.

De Warriors haalden amper 35 rebounds naar beneden, terwijl de Spurs er 55 opeisten. San Antonio beantwoordde elke run van Curry en de Warriors, misschien nog wel meest tekenend een 14-4 sprint toen hun tegenstander 50-42 wist te forceren.
Deze dunk van sub Jonathan Simmons wilden we je alvast niet onthouden:

Een mooi statement van de Spurs, al zal het even wennen zijn aan de afwezigheid van Tim Duncan.
Business as usual voor LBJ
LeBron en zijn Cavaliers sloopten Melo’s Knicks, 117-88, op opening night. Het team ontving eerder op de avond hun kampioensringen, maar ging meteen daarna terug aan de slag.

Het eerste kwart eindigde met een 21-8 run tegenover een Knicks-team dat pas in het tweede kwart de zomer uit zijn ogen wreef. Een 10-0 run van New York zorgde op een gegeven moment voor een 41-41 gelijkspel, maar in het derde kwart betekende een 13-4 spurt van de Cavs het begin van het einde.
LBJ eindigde met 19 punten, 14 assists en 11 rebounds, point guard Kyrie Irving deed 29 punten (12-voor-22) in het mandje.

Kijk hem shinen
Point guard Damian Lillard geeft nooit op, zelfs als een tegenstander zijn uiterste best doet om hem te begraven. Vanavond was het veteraan Joe Johnson die er alles aan deed om Portland een L aan te smeren: in de tweede helft scoorde hij 27 van zijn 29 punten. Lillard redde de avond: de guard beantwoordde Johnson met 16 punten in het vierde kwart, waaronder een go-ahead driepunter met minder dan twee minuten op de klok. De Jazz kwamen niet aan scoren die in de laatste drie minuten van de wedstrijd.
Lillard eindigde met 39 punten (13-voor-20), 9 rebounds en 6 assists.