Kluber en Perez maken het feest in Cleveland compleet

Corey Kluber, Indians
Op de dag dat LeBron James en de Cleveland Cavaliers de kampioensringen ontvingen, maakten de Cleveland Indians het stadsfeest compleet. De Chicago Cubs werden in Game 1 van de World Series op een 6-0 nederlaag getrakteerd.
Corey Kluber was dé grote man aan de kant van de American League kampioen. De 2014 AL Cy Young gooide zes shutout innings en hij schreef geschiedenis door als eerste pitcher in de World Series acht strikeouts te noteren in de eerste drie innings.
De Indians scoorden direct in de eerste inning op Cubs’ ace Jon Lester. Jose Ramirez kwam door met een RBI-single en Brandon Guyer met, jawel, een hit-by-pitch RBI.


Roberto Perez zette in de vierde inning een 3-0 stand op het scorebord via een solo homerun. Een raket van 113 mph op een 92 mph pitch van Lester.
In de zevende inning verliet Kluber het veld voor ster reliever Andrew Miller. Met ‘slechts’ 88 pitches achter zijn naam houden de Indians Kluber fit voor Game 4 in Chicago en een eventuele beslissende Game 7 in Cleveland.
De Cubs leken in de zevende inning op weg naar een comeback. Na een walk van Kyle Schwarber (eerste wedstrijd sinds 7 april) en een single van Javier Baez waren alle honken bezet in de zevende inning met geen enkele out. Andrew Miller, de ALCS MVP, werkte zich knap uit de nesten, net zoals in de achtste inning.


De Indians beslisten in de achtste inning de wedstrijd via een three-run homer van Perez. Zijn tweede van de avond en de 27-jarige Perez is de eerste catcher met twee homeruns in een World Series-wedstrijd sinds Gary Carter in 1986.
Game 2 van de World Series is komende nacht een uur eerder vanwege het naderende slechte weer (01:00 uur Nederlandse tijd).

Foto: Twitter/Bleacher Report

  1. Deze wedstrijd is niet gewonnen door de Tribe, maar veel eerder verloren door de Cubbies.
    Als je in de eerste innings niet zo loopt te kloten kan Cleveland niet zo agressief pitchen als ze vandaag deden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen