Nets vinden in Fernandez nieuwe head coach

De Brooklyn Nets hebben hun nieuwe head coach al gevonden voordat de playoffs zijn begonnen. Jordi Fernandez gaat vanaf 2024-25 de nieuwe head coach zijn van het team uit New York.

Tijdens het reguliere seizoen werd head coach Jacque Vaughn al ontslagen. De Nets eindigde teleurstellend met een 32-50 record en een elfde plaats in de Eastern Conference. Zijn rol werd door een interim overgenomen totdat het reguliere seizoen voorbij was, maar met Fernandez is er nu dus een opvolger gevonden.

Fernandez komt van de Sacramento Kings. Daar fungeert hij al jaren als assistent van een sterke coaching staff die de Kings twee keer achter elkaar terug naar de playoffs heeft geleid. Het is de eerste baan als head coach voor Fernandez.

TOEKOMST NETS

De Nets zitten in de Atlantic Divison zitten met de Celtics, 76ers, Knicks en Raptors. Fernandez zal flink aan de bak moeten om volgend jaar in een sterke divisie competitief te zijn. C Nicholas Claxton, PG Dennis Smith Jr en SG Lonnie Walker Jr zijn free agents, terwijl het merendeel van het roster intact gaat blijven en pas volgend jaar aflopende contracten heeft.

Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen