NBA Update: Harden op raketsnelheid, Chris Paul bereikt kaap van 8.000 assists in W

harden_1dhy0xw1yn2hb1epezbk2mg40i
40-10-11 voor The Bearded One
En dat zijn dan tien triple-doubles voor superster James Harden. De bebaarde guard eindigde met 40 punten, 11 assists, 10 rebounds en twee blocks in een 129-122 W op de Raptors. Een indrukwekkende stat line, dat zeker, als waren de blocks misschien het spectaculairst: deze kwamen op een cruciaal moment laat in de wedstrijd tegen highflyer DeMar DeRozan, de tweede met nog 2:01 op de klok.  De Rockets, die 13 punten achter stonden in het derde kwart, brengen met d W hun winning streak op acht wedstrijden.

De Raptors stonden vier punten los op het einde van Q3. Het antwoord van de Rockets? Vijftien punten op rij om Q4 in te luiden. Montrezl Harrell had 28 punten en Eric Gordon 19.
CP3 met 18 assists
De Los Angeles Clippers waren al een tijdje hun vorm kwijt  van eerder in het seizoen, maar op zondagavond vonden ze hun ritme terug. Shooter J.J. Redick (25 punten), point guard Chris Paul (19 punten, 18 assists, 6 rebounds, Marreese Speights (19 punten) en Brandon Bass (12 punten) hielden de bal in beweging, met als gevolg een 98-86 overwinning op de Miami Heat, een vierde W op rij na een slide van zes contests. Los Angeles liep al in het tweede kwart weg van Miami met een 32-20 run. Vooral Redick was on fire: hij scoorde acht punten in Q2. De run ging gewoon door in het derde kwart. De Clippers liepen uit tot 23 punten voor de Heat zelf met een mini-run op de proppen kwamen en tot op 10 punten kwamen laat in derde kwart (76-66). Een basket en steal van Bass, een lay-up van Redick en een 9-2 start van het vierde kwart, bezegelden de wedstrijd voor de Clips.

Big man DeAndre Jordan had 7 punten en sleurde 18 rebounds naar beneden. Goran Dragic voerde Miami haan met 24 punten.
Caldwell Pope for the win!
Er waren 2 OT’s voor nodig, maar de Pistons sleepten op zondagavond dan toch de W uit de brand op de Trail Blazers. De held van de avond? Kentavious Caldwell-Pope, die een driepunter scoorde over Allen Crabbe om de wedstrijd te beslissen, 125-124. Het was trouwens een driepunter die de wedstrijd in OT stuurde: McCollum (35 punten) schoot er reen raak met 8 seconden te gaan voor een 106-106 eindstand in reguliere speeltijd. McCollum herhaalde het wapenfeit nog een keertje om ook de tweede OT af te dwingen bij 114-114.

Reggie Jackson had 31 punten, Andre Drummond deed 28 punten en 14 rebounds in het mandje.