Bell, Brown leiden Steelers eenvoudig langs Dolphins

bell
De Pittsburgh Steelers hadden voor het eerst in een play-offwedstrijd de beschikking over Ben Roethisberger, Antonio Brown en Le’Veon Bell. De Miami Dolphins hebben het geweten. Brown was in het eerste kwart al goed voor twee touchdowns van meer dan 50 yards, en binnen een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Door de 30-12 zege gaan de Steelers volgende week zondag op bezoek bij de Kansas City Chiefs in de Division Round.
Net als gisteren de Seahawks en de Texans hadden de Steelers geen moeite met hun tegenstander in de eerste play-offronde. Vanaf het begin domineerde de thuisploeg, onder leiding van quarterback Ben Roethlisberger, maar het was vooral Antonio Brown die het meeste werk verzette. De eerste drive leverde de eerste touchdown op na deze screenpass op de wide receiver.

De volgende drive verliep vergelijkbaar voor de Steelers, want ook dit keer was Brown ongrijpbaar voor de verdediging van de Dolphins.

De Miami Dolphins konden hier in het eerste kwart niet meer dan een field goal tegenover zetten. Matt Moore, spelend voor de gebleseerde Ryan Tannehill stond constant onder druk en runningback Jay Ajayi was ook onzichtbaar. In het reguliere seizoen wisten de Dolphins nog van de Steelers te winnen, onder meer door meer 200 rushing yards van Ajayi, maar nu kwam de running back niet verder dan 33 rushing yards.
Moore moest het veld zelf ook nog tijdelijk verlaten, maar hoefde na deze keiharde hit slechts een snap aan de kant te blijven en kon de wedstrijd verrassend genoeg afmaken.

Bij rust was de stand al opgelopen tot 20-6 na een rushing touchdown van Bell, die ongrijpbaar was voor de verdediging van de Dolphins. Het was opvallend hoe vaak de running back even in kon houden en kon wachten tot de gaten in de defensive line van de Dolphins zich openden.


Hierdoor konden de Steelers in de tweede helft de score alleen nog maar verder opvoeren en hoefde de ploeg niet eens zijn beste spel te laten zien om de Dolphins van zich af te schudden. Zo gooide Big Ben onder meer twee intercepties, maar mede door de ongrijpbare Bell kwam de zege niet in gevaar.


In totaal zou Bell goed zijn voor 168 rushing yards, een record in de geschiedenis van de Steelers in de play-offs. Door de zege van de Steelers mogen zij nu komende zondag op bezoek in Kansas City en weet New England dat het volgend weekend de Texans op bezoek krijgen.
Foto: Twitter

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen