NBA Playoffs Update #37: Celtics pakken een 3-2 voorsprong


De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


BOSTON OVERTUIGT IN EIGEN HUIS


DE HEADLINES

De Boston Celtics hebben de vijfde wedstrijd in de series tegen de Cleveland Cavaliers winnend afgesloten. Na een gelijkopgaand begin aan de wedstrijd namen de Celtics in de laatste minuten van het eerste kwart een voorsprong van 13 punten. Cleveland probeerde in het tweede en derde kwart nog van alles om dichterbij te komen, maar konden het gat niet dichten. Telkens wanneer de Cavs dichterbij kwamen, hadden de Celtics een antwoord.
In het derde en vierde kwart wist Boston steeds net een run te maken die de voorsprong weer liet groeien. Met nog 10 minuten op de klok in het vierde kwart bedroeg de voorsprong zelfs 21 punten. Deze klappen kwamen de Cavaliers niet meer te boven, ondanks een dip van Boston gedurende het vierde kwart.

BRAD STEVENS PAST OPSTELLING AAN

Er werd al voor aanvang van de vierde wedstrijd op gehint, maar afgelopen nacht mocht Aron Baynes starten in plaats van Marcus Morris. De Australiër speelde Tristan Thompson uit de wedstrijd en gaf de Celtics een extra dimensie in de verdediging. De grote man over de gehele wedstrijd gezien was Jayson Tatum. Met een sublieme wedstrijd nam hij Boston bij de hand. Hij eindigde met 24 punten, 7 rebounds, 4 assists, 4 steals en 2 blocks. Hij was overal en een echte plaag voor Cleveland. Door dit puntenaantal is hij de eerste rookie sinds 1978 met meer dan 300 punten in de play-offs en de jongste speler ooit die 20 punten scoort in de Conference Finals.
Met een double-double was ook Al Horford belangrijk. De van de bank gestartte Morris en Marcus Smart hadden 13 punten elk met 3 driepunters en gaven de tweede unit van Boston extra vuurkracht.

LEBRON VERMOEID

De Cavaliers hadden moeite om hun schot te maken deze wedstrijd. Met alleen Lebron James en Kevin Love in de dubbele punten maak je het jezelf natuurlijk erg lastig. De rest van het team schoot 35% van de vloer. Gedurende het eerste kwart werd duidelijk dat de Cavs iets extra’s nodig hadden van de bank. Dat was niet Kyle Korver. Hij speelde het eerste kwart niet.
Na de wedstrijd gaf Tyron Lue aan dat het niet spelen van Semi Ojeleye de reden hiervoor was. Dat was namelijk de matchup voor Korver, maar Lue werd verrast doordat Stevens hem niet liet spelen. Een zichtbaar vermoeide Lebron was dit keer niet genoeg om de Cavs te redden, al was hij wel nog topscorer van de wedstrijd met 26 punten en leidde hij zijn team in rebounds en assists.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van vrijdag op zaterdag spelen de Boston Celtics en Cleveland Cavaliers hun zesde wedstrijd. Deze wedstrijd begint om 2.30 uur. Cleveland zal moeten winnen om kans te blijven maken op de NBA Finals terwijl Boston gaat voor de laatste overwinning die ze nog nodig hebben. Alle druk zal weer op de schouders komen te liggen van Lebron James.

Coverfoto: Maddie Meyer/Getty Images North America

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen