Stanley Cup Update #42: Holtby leidt Capitals naar SCF


De finalisten zijn bekend. Afgelopen nacht vochten de Washington Capitals en de Tampa Bay Lightning om het laatste ticket voor de SCF. Het seizoen nadert z’n ontknoping en hier houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

De snelle 0-1 van Alex Ovechkin voelde als een keiharde uppercut voor de Tampa Bay Lightning. De manschappen van Jon Cooper scoorden al moeilijk de laatste wedstrijden en hadden nu al twee goals nodig om de Stanley Cup Final te bereiken. Washington bleef aanvankelijk vrij gemakkelijk overeind, maar voelde ook dat de thuisploeg de druk wat opvoerde.
De 2-0 van Andre Burakovsky kwam dan ook als geroepen. De 23-jarige Oostenrijker vond in de tweede periode nog een keer het net en zadelde Tampa Bay op met een schier onmogelijke opdracht. De Lightning scoorde voor het laatst in de tweede periode van Game 5 en had nu opeens drie treffers nodig om een OT af te dwingen. Naarmate de wedstrijd vorderde, verloor Tampa Bay het vertrouwen. Als ze al eens tot een goede aanval kwamen, stond ook Braden Holtby nog in de weg. In de derde periode maakte Nicklas Backstrom aan alle onzekerheid een einde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS WINNEN SERIE: 4-3
De Washington Capitals stonden 20 jaar geleden voor het laatst in de Stanley Cup Final. De ploeg ging destijds met 4-0 onderuit tegen de Detroit Red Wings. George McPhee was toen de GM in Washington en diezelfde McPhee komen de Caps nu opnieuw tegen. De Canadees is nu de grote baas in Las Vegas. Maandagnacht (02.00 uur CEST) wordt de eerste wedstrijd gespeeld tussen de Vegas Golden Knights en de Washington Capitals. Een serie tussen the new kid on the block en de ploeg die jarenlang teleurstelde in de play-offs.

Cover photo: Matt Slocum/Associated Press

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen