Markelle Fultz maakt rentree voor 76ers

Covington – Simmons – Fultz – Embiid (archief)

Markelle Fultz heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij de Philadelpia ’76ers. De nummer één pick van de afgelopen draft was een groot gedeelte van het seizoen uitgeschakeld met een mysterieuze schouderblessure. De terugkeer van Fultz kwam als een verrassing, aangezien het de laatste tijd opvallend stil was rond de point guard. Ruim een uur voor de wedstrijd tegen de Denver Nuggets lieten de 76’ers weten dat Fultz een kwartier zou gaan spelen. Met 10 punten, 4 rebounds en 8 assist in 14 minuten liet Fultz direct van zich spreken.

TEGENVALLEND SEIZOEN

Hoewel de verwachtingen dit seizoen hooggespannen waren rond Fultz, kon hij het het dit seizoen nog niet laten zien. Een blessure in zijn schouder gooide roet in het eten voor de rookie. Tijdens de Summer School  in Utah leek er nog niets aan de hand voor Fultz. Toen hij echter aansloot bij Philadelphia was er iets mis. Zijn schoten zagen er slecht uit, met name zijn free throws. Vervolgens miste Fultz bijna het gehele seizoen. Hij moest 68 wedstrijden toekijken met een blessure waarvan nog steeds niet helemaal duidelijk is wat er nou precies aan de hand was. Het is niet de eerste keer dat de 76ers een rookie vrijwel het gehele seizoen moeten missen. Eerder overkwam het Joel Embiid en Ben Simmons.

PHILADELPIA ON FIRE

Ondertussen komt Fultz bij de 76ers in een gespreid bedje terecht. De Sixers hebben zich met een record van 43-30 en een winstreak van zeven al verzekerd van een plaats bij de play-offs, voor het eerst sinds seizoen 2011-2012.  De afgelopen jaren zijn de 76ers vooral bezig geweest met tanken, door henzelf  The Process genoemd. Deze strategie leverde ze tot nu toe onder meer  Joel Embiid, Dario Saric, Ben Simmons en dus dit seizoen Fultz op. Ben Simmons maakt dit jaar serieus kans op de rookie of the year award, terwijl Embiid uitgroeide tot All-star. De terugkeer van Fultz kan de 76ers eventueel een extra boost geven in de play-offs.

Coverfoto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen