Los Angeles Lakers openen NBA Finals met eenvoudige zege

De NBA Finals 2020 zijn dan eindelijk begonnen. De Los Angeles Lakers hebben Game 1 van de NBA Finals met 98-116 gewonnen van de Miami Heat.


NBA FINALS 2020 GAME 1: 98-116


LAKERS WINNEN OPENINGSWEDSTRIJD TEGEN HEAT

De Los Angeles Lakers begonnen als favoriet aan de 2020 NBA Finals. Tijdens Game 1 van de serie vs de Miami Heat lieten ze meteen zien waarom. De Heat kwamen goed uit de startblokken en stonden op een gegeven moment zelfs met 10 punten voor. In het tweede kwart kwamen de LA Lakers echter tot leven (20-34 2Q). Zij grepen in dit tweede kwart een voorsprong die vervolgens in het derde kwart werd uitgebreid. De voorsprong werd zelfs zo groot dat de grens van de 30 punten bijna geslecht werd. In het vierde kwart kwamen de Heat nog wel een beetje terug, maar de zege van de Lakers kwam nooit echt in gevaar: 98-116.
Uitblinker bij de Lakers was, u raad het al, Anthony Davis. De grootste kanshebber voor Finals MVP scoorde 34 punten en was daarmee topscoorder van het openingsduel. Hij voegde daar 9 rebounds en 5 assists aan toe. LeBron James kwam een rebound tekort voor een triple double: 25 punten, 13 rebounds en 9 assists. Beide teams schoten ongeveer evengoed van het veld (45% om 43%), maar de Lakers versloegen de Heat in hun specialiteit: driepunters. De Lakers schoten 40%, terwijl de Heat niet verder kwamen dan 32%. Bij de ploeg uit Miami was Jimmy Butler met 23 punten de topscoorder. Hij en een paar andere spelers hielden echter kleine pijntjes over aan het openingsduel. Al met al geen ideale start dus van de NBA Finals voor de Heat. In de nacht van vrijdag op zaterdag (03:00 NL) krijgen de Heat de kans om de stand gelijk te trekken.

Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images
Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen