Lillard en Blazers winnen vier op rij, LeBron James betrokken bij opstootje

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week


19 NOVEMBER – 24 NOVEMBER


WESTERN CONFERENCE STAND

 1. Golden State Warriors 15-2
 2. Phoenix Suns 14-3
 3. Utah Jazz 11-6
 4. Dallas Mavericks 10-7
 5. Los Angeles Clippers 10-8
 6. Portland Trail Blazers 10-8
 7. Memphis Grizzlies 9-8
 8. Denver Nuggets 9-9
 9. Los Angeles Lakers 9-10
 10. Minnesota Timberwolves 8-9
 11. OKC Thunder 6-11
 12. Sacramento Kings 6-12
 13. San Antonio Spurs 4-12
 14. New Orleans Pelicans 3-14
 15. Houston Rockets 1-16

IN DE SPOTLIGHT


TRAIL BLAZERS KOMEN OP GANG

Na een matig begin van het seizoen hebben de Trail Blazers hun vorm gevonden. Met Damian Lillard voorop heeft Portland nu vier wedstrijden op rij gewonnen. De point guard was in die vier wedstrijden goed voor 27,5 ppg en 7,5 apg. De Trail Blazers versloegen de Raptors, Bulls, 76ers en Nuggets. CJ McCollum deed ook zijn werk met 22 ppg en 4,8 apg. Portland is geklommen naar de zesde plaats met een record van 10-8. In de laatste wedstrijd speelde de Nuggets weliswaar zonder Nikola Jokic en de nog altijd zwaar geblesseerde Jamal Murray, maar de Blazers wonnen nog steeds indrukwekkend met 119-100.

MINNESOTA TIMBERWOLVES SLUITEN AAN

Bij Minnesota ging het ook niet soepel in de beginfase van het nieuwe seizoen. Net als de Blazers hebben ook de Timberwolves nu hun draai gevonden. Minnesota staat momenteel op een winreeks van vier wedstrijden. Bij hun is het alleen een center die het scoren op zich neemt in plaats van een point guard. Karl-Anthony Towns is de beste speler van Minnesota. Hij staat de afgelopen vier wedstrijden op 24 ppg, 8,3 rpg en 3,3 apg. De Timberwolves behaalden de winreeks tegen de Kings, Spurs, Grizzlies en de Pelicans. In de afgelopen wedstrijd was het ook Towns die met 28 punten het scoren op zich nam. Bij de Pelicans ontbreekt Zion Williamson nog steeds, maar Brandon Ingram stond in het veld. BI speelde alleen dramatisch met een schotpercentage van ongeveer 15 procent.


DE TEGENVALLERS


LAKERS BLIJVEN INCONSISTENT

Ondanks de terugkeer van LeBron James gaat het niet beter met de Lakers. LBJ heeft dit seizoen al elf van de negentien wedstrijden gemist. De Lakers hebben onder meer de strijd tegen de eeuwige rivaal Boston verloren. Het duel met de Pistons werd wel gewonnen, maar overschaduwd door een opstootje. LeBron James is dankzij dit opstootje voor het eerst geschorst in de NBA. Hij gaf volgens zichzelf onopzettelijk een elleboog aan Isaiah Stewart, die daarna door het lint ging. LeBron werd ook naar de kleedkamer gestuurd. De volgende wedstrijd was tegen de Knicks en die werd, zonder LBJ, verloren. De Lakers hebben hun draai nog niet helemaal gevonden. Ze staan er niet heel slecht voor, maar blijven op een plek staan voor het play-in toernooi in plaats van directe kwalificatie.


SPELER VAN DE WEEK


We hebben dit seizoen al ontzettend veel aandacht besteed aan Steph Curry. Hij heeft het ook absoluut verdiend, maar deze week hebben we besloten om naar een andere guard te kijken. Damian Lillard is dit keer onze SportAmerika Speler van de Week. Al staat The Chef op een net iets hogere ppg, Dame heeft zijn team wat niet in vorm was er weer bovenop gebracht.


VOORUITBLIK


De Suns en Jazz staan er goed voor in de Western Conference. Zij nemen het vannacht op tegen de Cavs en Thunder. Daarna hebben we Thanksgiving, een van de weinige dagen zonder basketbal vanaf het moment dat het seizoen begint. Op vrijdag hebben we weer een mooie pot op een mooi tijdstip. De Clippers krijgen om half tien de Pistons op bezoek. Van zaterdag naar zondagnacht spelen de Timberwolves uit bij de 76ers. Op zondagavond zelf krijgen we weer de Clippers te zien om half tien, maar dit keer tegen de show die je niet mag missen: The Golden State Warriors. Als je besluit om maar naar één NBA wedstrijd te kijken deze week. Kies dan voor de Warriors tegen de Clippers.

Coverfoto: KIRTHMON F. DOZIER/ DETROIT FREE PRESS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen