Lakers doen goede zaken, Covid slaat toe in de NBA

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.

9 JANUARI – 14 JANUARI


DE STAND


Northwest Division: 1. Utah Jazz (7-4), 2. Portland Trail Blazers (7-4), 3. Denver Nuggets (5-6), 4. OKC Thunder (5-6), 5. Minnesota Timberwolves (3-8)

Pacific Division: 1. LA Lakers (10-3), 2. LA Clippers (8-4), 3. Phoenix Suns (7-4), 4. GS Warriors (6-5), 5. Sacramento Kings (5-7)

Southwest Division: 1. Dallas Mavericks (6-4), 2. San Antonio Spurs (6-5), 3. Memphis Grizzlies (5-6) , 4. New Orleans Pelicans (4-6), 5. Houston Rockets (3-6)


IN DE SPOTLIGHTS


LAKERS TERUG AAN DE TOP

De Lakers zijn bezig met waar ze vorig seizoen mee eindigden: wedstrijden winnen. Van de zes gespeelde wedstrijden werden er vier met gemak gewonnen. Alleen tegen de Chicago Bulls en tegen de Memphis Grizzlies werd maar met twee punten verschil gewonnen. De twee wedstrijden die gespeeld werden tegen de Rockets werden met 17 en 18 punten verschil gewonnen. Als de Lakers zo doorgaan zullen ze ongetwijfeld opnieuw de eerste plek in het Westen weten te bemachtigen.

GOLDEN STATE WINT NA COMEBACK

De Golden State Warriors hadden in hun tweede wedstrijd tegen de Clippers een goede comeback nodig om de winst te pakken. Aan het einde van het derde kwart stonden de Warriors nog met 21 punten achter. Chef Curry begon weer te koken en met 19 punten in het derde kwart zorgde hij ervoor dat er nog maar een verschil van 6 punten op het scorebord stond. De Clippers waren compleet de weg kwijt en werden in het vierde kwart totaal omver gespeeld. De Warriors wisten 34 punten te scoren, de Clippers maar 18. Dat resulteerde in een 105 – 115 overwinning. De Warriors zorgden er met de overwinning voor dat ze hun 4 game losing streak verbraken.


OVERIG


COVID-19 SLAAT TOE IN NBA

De NBA heeft, net als alle andere sporten, te maken met een lastige situatie. Het seizoen doorgang laten vinden, maar wel de veiligheid van de spelers garanderen. In de laatste weken kwam het eerste in het gedrang omdat meerdere wedstrijden uitgesteld moesten worden en het tweede bijna niet meer te doen was. Maar liefst 6 wedstrijden konden geen doorgang vinden omdat een van de teams niet de benodigde 8 spelers hadden. Om alle wedstrijden tussen het huidige speelschema te passen wordt het nog flink puzzelen en het zal zeker niet bij deze 6 wedstrijden blijven.


SPELER VAN DE WEEK


Onze SportAmerika NBA speler van de week van de Western Conference is CJ. McCollum. McCollum was vooral in de wedstrijd tegen de Raptors belangrijk, die door zijn late jumpshot met 111-112 werd gewonnen. Ook tegen de Kings was hij goed op dreef door 28 punten, 7 rebounds en 10 assists te noteren. Zijn gemiddeldes waren deze week 31,6 punten, 5,3 rebounds en 4,3 assists


VOORUITBLIK


Deze week spelen de Utah Jazz tegen de Denver Nuggets op maandagnacht 02:00 uur Nederlandse tijd tegen elkaar. De nummers één en drie van de Northwest Division nemen het dan tegen elkaar op in Denver. De andere wedstrijd waar we naar uitkijken is die van de Dallas Mavericks tegen de Milwaukee Bucks. Aan het begin van het seizoen werken de sterspelers Luka Doncic en Giannis Antetokoumnpo gezien als de twee frontrunners voor de MVP award.

Top/coverfoto: Ezra Shaw/Getty Images

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen