Heat en Timberwolves als #8 seed naar playoffs

De Minnesota Timberwolves en Miami Heat hebben zich als achtste seed geplaatst voor de 2023 NBA Playoffs, waarin ze het gaan opnemen tegen de #1 seed Denver Nuggets en Milwaukee Bucks. Het seizoen voor de Oklahoma City Thunder en Chicago Bulls is voorbij.

#8 MINNESOTA TIMBERWOLVES – #10 OKLAHOMA CITY THUNDER: 120-95

De Minnesota Timberwolves zagen voor het duel tegen de Thunder onder meer Rudy Gobert terugkeren van zijn schorsing. Nadat het team op pijnlijke wijze in overtime had verloren van de Lakers in de strijd om de #7 seed, bleek Minnesota er tegen de Thunder geen gras over te laten groeien. Na een gelijkopgaand openingskwart was het tweede kwart voor de Timberwolves (24-33), waardoor ze met een voorsprong van tien punten de rust in gingen. In de tweede helft domineerde Minnesota en gaf het Oklahoma City geen kans om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk wonnen ze met meer dan twintig punten verschil en mogen ze zich gaan opmaken voor een serie met de #1 seed Denver Nuggets.

Bij Minnesota was Karl-Anthony Towns met 28 punten en 11 rebounds de uitblinker, terwijl ook Rudy Gobert (21 punten en 10 rebounds) belangrijk was. Het waren vooral de starters die het deden voor de Timberwolves. Bij de Thunder was eigenlijk hetzelfde aan de hand. Shay Gilgeous-Alexander kwam niet verder dan 22 punten en 7 rebounds, terwijl er daarnaast maar twee spelers boven de tien punten uitkwamen. Een off-day voor de Thunder, op een compleet verkeerd moment. Hun seizoen zit erop.

#8 MIAMI HEAT – #10 CHICAGO BULLS: 102-91

De Heat verloren de strijd om de #7 seed van de Hawks, die vooral een goede eerste helft speelden tegen het team uit Miami. Dit overkwam de Heat tijdens het duel tegen de Bulls, die eerder de Raptors hadden verslagen na een comeback in de tweede helft van 19 punten, niet nog een keer. De Heat begonnen goed en wonnen het eerste kwart in eigen huis tegen de Bulls (21-29). Mede daardoor gingen ze met vijf punten voorsprong de rust in. In het derde kwart namen de Bulls echter het heft in handen (24-18 3Q), waardoor de Heat met een achterstand van een punten begonnen aan het vierde kwart.

Het vierde kwart werd echter gedomineerd door de Heat (23-35), maar het was pas met twee minuten te gaan dat de Heat op voorsprong kwamen. Daarna ging het tijdens een spectaculaire slotfase bergafwaarts voor de Bulls, waarin de Heat met een 14-1 run de wedstrijd afsloten. Een serie met de #1 Milwaukee Bucks in de eerste ronde van de playoffs staat nu op het programma voor de Heat.

Bij de Heat waren Max Strus (31 punten, 6 rebounds, 7 driepunters) en Jimmy Butler (31 punten, 5 rebounds) de uitblinkers, terwijl daarnaast alleen Tyler Herro (12 punten) boven de tien punten uit zou komen. Bij de Bulls was het DeMar DeRozan die, dit keer zonder de hulp van zijn dochtertje, de topscorer was met 26 punten. Vier andere spelers scoorden meer dan tien punten, maar in het vierde kwart viel de offense van de Bulls stil. Daardoor is het seizoen van Chicago afgelopen.