Free Agency 2019 #7: Raptors stappen over op plan B


De tweede week van NBA Free Agency begon met een paar trades en de Raptors die overstappen naar plan B na het vertrek van Kawhi Leonard. Een overzich van de afgelopen dagen.


PLAN B VOOR DE RAPTORS, GRIZZLIES ZOEKEN PG,


De Toronto Raptors zijn na het vertrek van Kawhi Leonard begonnen met het uitvoeren van plan B. Gisteren werden twee nieuwe namen en een oude bekende aangetrokken. Rondae Hollis-Jefferson zal in Canada voor een jaar zijn kwaliteiten mogen laten zien. Voor Terence Davis en Patrick McCaw zal het twee jaar zijn. Al deze spelers spelen (net zoal eerdere aanwinsten Stanley Johnson en Matt Thomas) op de shooting guard of small forward-positie en zoeken een nieuwe kans. Deze kans zullen ze bij de regerend kampioen krijgen als back-up van OG Anunoby en Norman Powell.

GRIZZLIES OP ZOEK NAAR EEN PG

Na het vertrek van Mike Conley raakten de Grizzlies gisteren nog een point guard kwijt. Delon Wright zal in een sign-and-trade naar de Dallas Mavericks gestuurd worden, die zelf nog naar een startende point guard op zoek waren. Delon Wright zal deze rol gaan vervullen. De Grizzlies krijgen twee 2nd round picks terug voor Delon Wright.
Even later werd bekend dat de Grizzlies in Tyus Jones (3 jaar, $29 – $9,6 mil per seizoen) de ideale leider van de second unit zien. Achter rookie Ja Morant zal hij de bank moeten voorzien van een spelmaker. Het is voorlopig echter nog een offersheet (3 jaar, $24 mil – $8 mil per seizoen) dat het huidige team van Jones, de Timberwolves, nog kan matchen. Aangezien er in Minnesota ook niet veel point guard zijn, is dit goed mogelijk. Het kan dus zo maar zijn dat Memphis binnenkort nog steeds een back-up PG zoekt.

WARRIORS EN HAWKS RUILEN CENTERS

De Warriors waren gisteren opnieuw actief. In een deal met de Atlanta Hawks ruilen beide teams een center. Damian Jones gaat samen met een 2nd round pick naar de Hawks. Omari Spellman gaat naar de verliezend finalist en zal de back-up worden van Draymond Green op power forward. Mede dankzij deze move vullen de Warriors hun frontcourt-rotatie bijna volledig in.


De Hawks krijgen er een extra center bij naast Alex Len en Bruno Fernando en waren daarmee niet klaar. Even later werd namelijk bekend dat Jabari Parker (2 jaar, $13 mil – $6.5 mil per seizoen) op power forward de rol van Omari Spellman zal gaan overnemen.

OVERIGE DEALS

Thanasis Antetokounmpo – Bucks (2 jaar, $3.15 mil – $1.45 per seizoen), , JaMychal Green – Clippers (2 jaar, $10 mil – $5 mil per seizoen), Avery Bradley – Lakers ($2 jaar, $9.7 mil – 4,85 mil per seizoen), Jerami Grant (getrade naar de Nuggets), Theo Pinson – Nets (2 jaar, $?)

(Top/Cover Photo: Eric Hartline-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen