Dwane Casey na zeven jaar ontslagen door de Raptors


De dramatische prestaties van de afgelopen maand in de NBA Play-offs hebben de Toronto Raptors ingegrepen. Na zeven jaar is Dwane Casey ontslagen als trainer van de Canadese basketbalploeg.

ALTIJD WEER LEBRON JAMES

Een goed regulier seizoen zorgde ervoor dat de Toronto Raptors als eerste seed aan de play-offs begonnen. Casey werd tevens benoemd tot Coach of the Year van 2017-2018 door zijn collega’s. In de eerste ronde van de playoffs werd er zeer moeizaam met 4-2 gewonnen van de Wizards. In de semi-finals bleken de Cleveland Cavaliers voor de derde keer op rij een te grote horde te zijn. Ster LeBron James zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Raptors weer geen succes hadden in de NBA Playoffs.


Casey begon in 2011 als trainer bij de Raptors en wist in zijn eerste twee jaar de play-offs niet te halen. Vanaf 2013-2014 wist hij de Raptors elk jaar weer naar de postseason te brengen, maar telkens stelde de ploeg uit Canada teleur. In 2014 en 2015 was het na de eerste ronde al gedaan, terwijl het in de afgelopen twee jaar telkens eindigde in de Conference Semifinals. Beide keren waren het de Cavaliers die met 4-0 veel te sterk waren.
Alleen in 2016 wisten de Raptors door te stoten naar de Conference Finals. Net zoals dit jaar waren LeBron James en de Cavaliers ook toen te sterk (4-2). Volgens de Raptors is het nu tijd voor verandering en voegt de ploeg uit Toronto zich bij de ploegen die een nieuwe trainer aan het zoeken zijn.

Coverfooto: Laurence Kesterson/AP

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen