De outsiders voor de NBA-titel: #5 Washington Wizards

Brooklyn Nets v Washington Wizards
Vanaf het begin van het seizoen stonden de Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers bij elkaar wedkantoor hoog op het lijstje als mogelijk winnaar van de NBA-titel. Naarmate het seizoen vordert vallen steeds meer teams af om kans te maken op deze titel, maar er blijft altijd een groep outsiders over die het de gevestigde orde lastig kan maken.
Volgens verschillende wedkantoren blijven er zes teams over die nog een kans maken. Het gaat hier om de Houston Rockets, Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Toronto Raptors, Washington Wizards en de Utah Jazz. Vandaag gaat het over de Washington Wizards.
WizardyWappardy
Onder Randy Wittman waren de Washington Wizards een solide team wat bijna een zekerheidje was voor de play-offs, maar nooit echt een geduchte tegenstander werd voor de topteams in het oosten. Tweemaal werd het in de halve finales uitgeschakeld. De eerste keer door de Indiana Pacers en het jaar daarop door de Atlanta Hawks. Vorig seizoen wisten ze zelfs niet de play-offs te halen en dat werd het einde van Wittman in Washington. Scott Brooks, eerder actief bij de Oklahoma City Thunder, nam afgelopen zomer de plek in van Wittman op de bank van de Wizards.
WIZARDS DEPTH CHART
Upside
Het grote verschil tussen dit seizoen en voorgaand seizoen lijkt toch de fitheid van de spelers te zijn en iets meer mogelijkheden op de bank. Vorig seizoen was Bradley Beal, een van de spelbepalers bij de Wizards, bijna de helft van het seizoen afwezig door blessureleed. Voor hem in de plaats speelde Ramon Sessions, maar hij heeft nooit hetzelfde kunnen bewijzen zoals Beal dat deed.
Dit jaar is Beal wel fit, maar mocht het met hem of met een van de andere spelers mis gaan, staat er over het algemeen een goede vervanger klaar. Zo werden Trey Burke en Ian Mahinmi afgelopen zomer naar Washington gehaald en net voor de deadline werden Brandon Jennings en Bogdan Bogdanovic overgenomen van de New York Knicks en de Brooklyn Nets. Het zijn geen gamechanging trades, maar hierdoor weten de Washington Wizards zich zo goed als zeker te plaatsen voor de play-offs begin april en kan het zelfs de druk opvoeren op de Cleveland Cavaliers en de Boston Celtics.
Downside
Hoewel er mogelijkheden zat zijn op de bank om een geblesseerden te vervangen blijven de Washington Wizards nog steeds erg afhankelijk van de twee heren in het backcourt, John Wall en Bradley Beal. Al jaren vormen zij het topduo bij de Wizards.
Het grote gemis in Washington op dit moment is een (potentiele) topper in het frontcourt. Met Kelly Oubre Jr. en Otto Porter Jr, Shaqtin’ A Fool MVP van 2015. hebben de Wizards uit de draft wel ‘gegokt’ op een mogelijke rijzende ster. Voorlopig doen de heren gewoon hun plicht, en is met name Porter een betrouwbare basisspeler geworden, maar toch stijgen beide heren nog niet boven de rest uit. Wellicht kan er komende zomer een free-agent grootmacht de Wizards versterken in de jacht op een NBA-titel.
Conclusie
Komend jaar gaan de Wizards naar alle waarschijnlijkheid de halve finales in het Oosten wel halen, maar het zal er om spannen om of ze de finale van de conference of de echte NBA Finals gaan bereiken. De top vier in het Oosten zitten zo dicht bij elkaar en het lijkt er niet op dat de huidig kampioen zo makkelijk weer een plaats in de NBA Finals te pakken krijgt. Mocht dat niet lukken, zouden de Wizards een sterke underdog zijn om die plaats in te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen