14: San Antonio Spurs: 6-16

15: Houston Rockets: 5-16

IN DE SPOTLIGHTS

PHOENIX SUNS

De Suns zijn on fire. Ze wonnen de laatste zes wedstrijden, wat er ook zomaar acht hadden kunnen zijn (verlies tegen de Heat, 113-112, en de Jazz ,134-133). Deze week wonnen de Suns van de Pistons, Jazz, Kings en Bulls. Vooral de prestatie tegen de Bulls was vooral opvallend. Devin Booker was goed voor maar liefst 51 punten in maar 30 minuten speeltijd. Hij speelde het laatste kwart niet eens mee. Ook Ayton was belangrijk met 30 punten en 14 rebounds. Ook hij had daar niet veel tijd voor nodig(31 minuten). Er is niet echt iets waar de Suns in uit blinken dit seizoen, zo staan ze 7e in gescoorde punten, en staan op de zesde plek in het aantal punten wat de tegenstander scoort. Ook in rebounds (16e) en assists (9e) per wedstrijd behoren ze niet tot de elite.

DE TEGENVALLERS

SAN ANTONIO SPURS

Waar het seizoen nog zo goed begon voor de Spurs, is het nu dramatisch. De laatste wedstrijd werd gewonnen op 11 november, tegen de Bucks, maar daarna verloren ze alle negen gespeelde partijen. Zo ging het afgelopen week mis tegen de Pelicans, twee keer de Lakers en ook tegen de Thunder verloren de Spurs. Vooral de tweede wedstrijd tegen de Lakers was een bijzondere. Met 138 gescoorde punten win je vaak de wedstrijd, maar als je 143 punten tegen krijgt verlies je eigenlijk altijd. Dat was nu ook het geval. En daar ligt het probleem ook. De Spurs staan 30e in de NBA als het gaat om punten die de tegenstander scoort. Ook in gemaakte punten bestrijken ze de onderste regionen: 20e. Het lijkt er ook op alsof de Wemby sweepstakes begonnen zijn.

SPELER VAN DE WEEK

Er staat deze week geen maat op Devin Booker. Vier gespeelde wedstrijden, vier gewonnen wedstrijden en dan de belangrijkste speler van het team zijn: Booker doet het. Met 35,8 punten in ruim 36 minuten scoort hij bijna een punt per minuut. Ook de rebounds (7,5) en assists (5,5) zijn voor hem goed te noemen. Zoals al eerder genoemd waren de 51 punten tegen de Bulls zijn hoogtepunt deze week.

VOORUITBLIK

De Kings gaan proberen de draad weer op te pakken na een mindere week. Dat gaat geen makkelijke opdracht worden. Deze week staan wedstrijden tegen de Clippers, Bulls, Bucks en Cavs op het programma. Of ze deze lastige horde allemaal weten te nemen is de vraag, maar twee wedstrijden zouden ze toch zeker moeten kunnen winnen, al is het maar voor de Beam na de wedstrijd.

Coverfoto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports