Yankees slaan terug in ALCS met 8-1 winst

De New York Yankees hebben de spanning in de American League Championship Series teruggebracht. De ploeg uit New York won in Yankee Stadium met 8-1 van de Houston Astros en staat nu met 2-1 achter in de series. Pitcher C.C. Sabathia blonk als vanouds uit. Offensief deden de Yankees hun Bronx Bombers bijnaam eer aan met twee 3-run homeruns.

STERK OPTREDEN SABATHIA

De pitching van New York was dit keer een maatje te groot voor de Houston offense. Startende werper C.C. Sabathia gaf een goed vervolg aan zijn postseason-optredens dit seizoen, door in zes innings geen runs toe te staan, drie hits tegen te krijgen, viermaal vier wijd te gooien en vijf Astros met een strikeout aan de kant te zetten.
De Yankees bullpen nam het vanaf de zevende inning over in de personen van Adam Warren, Dellin Betances en Tommy Kahnle. Betances kwam als enige van de drie nog enigszins in de problemen, omdat hij na zijn entree in de negende inning twee keer vier wijd wierp. Hij werd vervolgens vervangen door Kahnle. Op zijn werpen wist eerste honkman Marwin Gonzalez namens de Astros nog wel te scoren, maar daarmee bleef de schade voor de Yankees in deze wedstrijd beperkt tot één run tegen.

FRAZIERS 3-RUN HOMERUN

De startende werper van de Astros, Charlie Morton, begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste inning noteerde hij twee strikeouts en kreeg hij korte stop Didi Gregorius uit met een pick-off. In de tweede inning kwam Morton echter in de problemen. Tweede honkman Starlin Castro en center fielder Aaron Hicks bereikten door middel van single het honk en vervolgens was het aan derde honkman Todd Frazier om het duo over de thuisplaat te brengen. Frazier maakte geen fout en sloeg een 3-run homerun naar het rechtsveld, waardoor de Yankees al vroeg op een 3-0 voorsprong kwamen.

ALL RISE FOR AARON JUDGE

In de vierde inning werden de problemen voor Charlie Morton en de Houston Astros nog groter. Eerste honkman Greg Bird mocht de inning aanvangen namens The Yanks en sloeg een ground rule double. Nadat Todd Frazier met vier wijd het honk bereikte, was het designated hitter Chase Headley die Bird over de thuisplaat bracht met een honkslag.
Morton leek het op dat moment even kwijt te zijn, zeker toen de volgende slagman, Brett Gardner, geraakt werd door de bal. Astros manager A.J. Hinch verving Morton voor reliever Will Harris.
De eerste slagman waar Harris het tegen op moest nemen was het rookiefenomeen Aaron Judge. Op een wilde worp van Harris scoorde Frazier de 5-0. Daarmee waren er nog twee honken bezet. Aaron Judge deed wat hij tijdens het reguliere seizoen al 52 keer had laten zien, hij sloeg de bal over de hekken voor een homerun. De Yankees scoorden zodoende vijf runs in deze inning en liepen uit naar 8-0.

HOUSTON

De offensieve kracht van Houston wist weinig klaar te maken in New York op deze avond. De Astros kwamen uiteindelijk tot slechts vier hits in de wedstrijd. Dat was naast de pitching van de Yankees ook te danken aan goed veldwerk van Aaron Judge. De rechtsvelder maakte twee mooie vangballen in de wedstrijd.

UP NEXT

In game 4 van de ALCS nemen Sonny Gray namens de New York Yankees en Lance McCullers Jr. namens de Houston Astros het tegen elkaar op in Yankee Stadium. De 27-jarige Gray maakt zijn tweede postseason start van 2017. In zijn eerste start, tegen de Cleveland Indians in de ALDS, wierp Gray slechts 3.1 innings, vier maal vier wijd, twee keer drie slag en kreeg hij drie runs tegen. Dit seizoen startte de rechtshandige werper één keer tegen Houston. In de vijf innings die hij wierp scoorden de Astros vijf runs en kwamen tot zeven hits.
McCullers Jr. is dit seizoen goed voor een 7-4 record, een 4.25 ERA en een 1.30 WHIP. De 24-jarige werper stond dit seizoen al twee keer tegenover de Yankees als starter en kwam in 11.1 innings tot 13 strikeouts, kreeg 10 hits en 3 runs tegen en gooide tweemaal vier wijd.

Cover photo credit: Robert Deutsch, USA TODAY

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen