Team of the Week, American League: week 7

Elke week van het MLB-seizoen kiezen vier SportAmerika-redacteuren gezamenlijk een Team of the Week voor zowel de American League, als de National League. Ook deze week nomineert redacteur Sander Grasman weer de crème de la crème in de American League voor week 7 van het seizoen 2020.


C YASMANI GRANDAL (Chicago White Sox)

17 AB, HR, 2 2B, 4 RBI, 4 R, 5 BB, .412 AVG, .545 OBP, 1.251 OPS


Met het vertrek van Austin Nola naar de San Diego Padres in de National League lag deze plek van catcher in het American League Team van de Week voor het grijpen. Yasmani Grandal greep deze kans met beide handen aan. Met vijf vrije lopen en pop in de vorm van twee doubles en een homerun is het niet verwonderlijk dat de Cubaan een geweldig OPS kon voorleggen: 1.251. Grandal gaat daarmee moeiteloos op in de bloedvorm waarin de White Sox zich op dit moment bevinden. Het zou zomaar eens kunnen dat we deze naam nog vaker op deze plek in onze sterrenselectie gaan terugvinden.


1B ROWDY TELLEZ (Toronto Blue Jays)

24 AB, 12 H, 2 HR, 3 BB, 1 HBP, .500 AVG, 1.343 OPS


Waar Grandal niet als verrassing mag gelden, is Rowdy Tellez op het eerste honk dat wel. De Blue Jay had echter het geluk om deze week vijfmaal uit te mogen komen tegen pitchers van de Red Sox. Tel daarbij twee duels met de Miami Marlins en eentje tegen de Baltimore Orioles en het moge duidelijk zijn dat er deze week meerdere spelers uit Toronto uitstekende statistieken konden voorleggen. Met 12 hits tilde hij zijn slaggemiddelde van .235 naar .295. Daarnaast liet hij met een double en twee homeruns ook sterke power numbers noteren.


2B JOE PANIK (Toronto Blue Jays)

22 AB, 4 R, 2 HR, 7 RBI, .409 AVG, 1.162 OPS


De eerste twee edities van ons AL Team of the Week bezette Jonathan Schoop deze positie. Hoewel Mamba ook deze week weer prima in vorm was, vinden we hier deze week een teamgenoot van Tellez: Joe Panik. De tweedehonkman speelde niet alle wedstrijden, maar wanneer hij wel in het slagperk verscheen, leefde ook hij zich naar hartenlust uit. Panik is geen slugger, maar wanneer je 9 hits in 18 at bats produceert, hoeft dat ook niet. Als drie van die klappen dan ook nog eens goed zijn voor een two bagger, dan levert dat alsnog een prime slugging average op: .667.


SS WILLY ADAMES (Tampa Bay Rays)

20 AB, HR, 3 2B, .400 AVG, .700 SLG, 1.326 OPS


Wie Adames de laatste twee wedstrijden aan het werk zag, zal zich wel even achter zijn oren krabben bij het lezen van zijn naam hier. Met 7 strikeouts in 8 slagbeurten was het inderdaad niet veel soeps, maar de eerste helft van de week was het andere koek. Met drie tweehonkslagen, een homerun en een batting average van .400 heeft de korte stop zelfs met die twee slechte wedstrijden nog steeds een geweldige offensieve week. Daarmee houdt hij andere sterke gegadigden als Tim Anderson, Carlos Correa, Francisco Lindor en onze landgenoot Xander Bogaerts achter zich.


3B GIO URSHELA (New York Yankees)

15 AB, 4 R, HR, 2 2B, 4 RBI, 3 R, .467 AVG, 1.329 OPS


Typerend voor dit seizoen van de Yankees is wel het feit dat Gio Urshela in deze week dat hij voor het eerst een plekje in ons Team van de Week veroverde, ook op de Injured List terecht kwam. Net als collega Adames had Urshela in het eerste deel van de week al genoeg gedaan om de concurrentie van zich af te houden. Met 2 doubles, een homerun, 4 ribbies, 3 runs een slaggemiddelde van .467 en 1.329 OPS waren de cijfers van de Colombiaan dan ook bijzonder indrukwekkend in de 4 wedstrijden die hij deze week speelde. Het is maar te hopen voor de Yankees dat de derdehonkman snel hersteld is, want ze kunnen hem goed gebruiken in hun jacht op de Rays.


LF LOURDES GOURRIEL JR (Toronto Blue Jays)

30 AB, 2 HR, 3 2B, 3 BB, 6 RBI, 5 R, .466 AVG, 1.282 OPS


Op deze positie hadden we ook voor Justin Upton en Michael Brantley kunnen kiezen. Beiden kwamen tot een OPS ruim boven 1.000 en waren goed voor twee homeruns. Wij gaan echter voor de jongere Gourriel-broer, Lourdes Jr. Hij profiteerde ook optimaal van het makkelijke schema van de Blue Jays. Met veertien honkslagen richtte de Cubaan dan ook de nodige schade aan. Aangezien vijf daarvan ook nog eens extra bases opleverden en hij er daarnaast nog 3 vrije lopen aan toevoegde, kwam zijn OPS uit op 1.282.


CF MIKE TROUT (Los Angeles Angels)

20 AB, 3 HR, 3 2B, 6 BB, 6 RBI, 9 R, .400 AVG, 1.538 OPS


Was het de afgelopen weken aan de rookies om uit te vechten wie er in het centerfield van ons Team of the Week mocht plaatsnemen, greep deze week de GOAT de macht. Mike Trout liet er geen twijfel over bestaan wie deze week de beste midvelder was. In 20 slagbeurten sloeg Trout 3 homeruns en 3 doubles. En passant passeerde Trout met zijn laatste dinger , toevallig ook de 300e uit zijn carrière, Tim Salmon als speler met meeste homeruns in dienst van de Angels. Het blijft eeuwig zonde dat we ook dit jaar de beste speler van zijn generatie niet in de playoffs zullen zien.


RF ALEX VERDUGO (Boston Red Sox)

31 AB, 12 H, 5 2B, 2 BB, .387 AVG, .424 OBP, .973 OPS


De speler die de lastige taak kreeg om Mookie Betts te moeten opvolgen, is zeker niet de reden waarom het zo slecht loopt in Beantown. Verdugo toont zich een uitstekende veldspeler, maar is ook aan slag van waarde. Vooral het aantal doubles dat hij produceert is indrukwekkend. Afgelopen week was hij maar liefst goed voor 5 exemplaren. Dat de Arizonian in meer dan 30 at bats bijna de helft van de keren op de honken kwam, maakt hem een welkome toevoeging aan de worstelende selectie van de Red Sox. Niemand verwachtte dat hij Mookie zou doen vergeten, maar de jongeling kan nu al terugkijken op een prima eerste seizoen in Fenway.


SP KEEGAN AKIN (Baltimore Orioles)

0-0, 9.2 IP, 14 K, 6 BB, 6 H, 0.00 ERA, 0.11 WHIP, QS


Op tweederde van het seizoen mag men in Baltimore nog altijd hopen op een plekje in de playoffs. Een van de redenen daarvoor zijn de prestaties van nagenoeg onbekende spelers als onze starting pitcher van de week, Keegan Akin. Tot deze week kwam Akin alleen de heuvel op als reliever, maar hij mocht nu twee wedstrijden starten. In 9.2 innings kreeg de werper geen enkel punt tegen. Daarmee stelde hij zijn teamgenoten in de gelegenheid om divisierivalen Blue Jays en Yankees te verslaan. De rookie krijgt daarmee nipt de voorkeur boven Cy Young-kandidaat Shane Bieber en voormalig Cy Young-winnaar Dallas Keuchel.


RP MIKE MAYERS (Los Angeles Angels)

4.2 IP, 3 H, 7 K, 0 BB, 0.00 ERA, 0.147 wOBA, 0.15 FIP


Mike Mayers is niet de closer van de Los Angeles Angels en heeft dus geen saves. Wel hield hij de afgelopen week tweemaal de voorsprong van zijn team vast, en ook in zijn andere optredens kreeg hij geen punten tegen. Tegenover geen enkele vrije loop zette hij deze week 7 strikeouts. Vier uitstekende wedstrijden dus van de Angels-reliever, wat hem een plekje in ons Team of the Week oplevert.

Coverfoto: Luis Sinco/Los Angeles Times File

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen