Rodney naar Marlins; Norris naar LA

rodney2
Met de All-Star Break voor de deur en de trade deadline in het vooruitzicht (eind juli), begint de transfermarkt in de Major League op gang te komen. Organisaties die zich in een uitzichtloze situatie bevinden, zullen aan de toekomst gaan bouwen; clubs met playoff-aspiraties willen hun Major League-teams versterken in de hoop op glorie in oktober.
Eén van de teams die met een schuin oog naar postseason baseball kijken, is de Miami Marlins. Ondanks dat de club over een redelijke goede bullpen beschikt, was de ploeg na het verlies van Carter Capps (Tommy John surgery) en Bryan Morris (rugblessure) hard op zoek naar versterking. De Floridianen lijken die met 39-jarige closer Fernando Rodney te hebben gevonden.
Rodney komt over van de San Diego Padres, waar hij een uitstekend seizoen doormaakte. Met een ERA van 0.31 en 10.4 K/9 (strikeouts per 9 innings) werd de veteraan vooraf al beschouwd als een interessante toevoeging aan een ploeg op zoek naar ervaring voor laat in de wedstrijd.
De Marlins beschikken reeds over 29-jarige closer A.J. Ramos, dus de verwachting is dat Rodney als setup man zal fungeren voor de tien jaar jongere vlammenwerper. Rodney’s basissalaris, een betaalbare $1.6 miljoen, past ook mooi in het plaatje van de notoire bezuinigers in Florida. Met alle opties in zijn contract lijkt het erop dat de bebaarde reliever dit jaar in totaal zo’n $2.85 miljoen binnen zal halen.
De Marlins zijn Rodneys’ zevende team. Eerder speelde hij voor de Tigers, Angels, Rays, Mariners, Cubs en dus de Padres.
De Padres ontvangen rechtshandige minor league-pitcher Chris Paddack van de Marlins. Paddack werd in 2015 pas in de 8e ronde gedraft door Miami, maar heeft zich sindsdien stormachtig ontwikkeld in Class A: een ERA van 0.95, met 48 strikeouts en 2 walks in 28.1 innings.
Bud Norris
Ook de miserabele Atlanta Braves zijn begonnen aan de uitverkoop; startende werper Bud Norris hangt zijn tomahawk aan de wilgen en zal de rest van dit seizoen in het wit en blauw van de Los Angeles Dodgers op de heuvel verschijnen.
norris
Nadat de Dodgers een aantal dagen geleden superster Clayton Kershaw met een rugblessure op de Disabled List moesten plaatsen, was de huidige nummer 2 in de NL West hard op zoek naar een vervanger. De club lijkt deze gevonden te hebben in Norris. De 31-jarige werper vertrekt westwaards met een record van 3-7 en een ERA van 4.22.
De statistieken zijn weinig overtuigend, maar interessanter zijn Norris’ laatste vijf starts voor de Braves: 4-1 met een ERA van 2.15. Daarnaast is de voormalig Baltimore Oriole goedkoop; zijn contract loopt slechts de rest van dit seizoen door en is in totaal $2.5 miljoen waard.
De Dodgers ontvangen, naast Norris, ook outfielder Dian Toscano, een player to be named later (PTBNL) en een onbekende som geld. De Braves halen minor leaguer werpers Philip Pfeifer en Caleb Dirks van LA naar Atlanta. Pfeifer, een 23-jarige voormalig derde-ronde-draftselectie, gooide in Single-A een 3-1 record en een ERA van 2.67 bij elkaar. Dirks, eveneens 23, komt naar Atlanta met een 3-2 record en een ERA van 1.44 in Double-A. Dirks is een voormalige Atlanta Braves draftselectie.
Om ruimte te maken voor Norris op het 40-man roster heeft LA linkshandige werper Ian Thomas uit de selectie verwijderd (DFA).
Foto’s Rodney: USATSI en USA Today Sports/Jake Roth
Foto Norris: AP Photo/John Bazemore

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen