NLDS: Cardinals winnen Game 1 na late inning heroics

Het venijn zat weer eens in de staart. Het leek helemaal mis te gaan voor de St. Louis Cardinals in de zesde inning, maar zoals zo vaak dit seizoen sloeg de ploeg van Mike Shildt toe in de late innings. Ook niet voor het eerst dit seizoen zakte de bullpen van de Braves door de hoeven. Zij gaven zes runs op in de laatste twee innings en hebben daarmee het thuisvoordeel in deze serie uit handen gegeven. Vrijdagavond (22.30 uur CET) in Game 2 staat Atlanta tegenover de onvolprezen Jack Flaherty. De jonge starter is de laatste maanden geweldig in vorm. Voor de Braves start voormalig All-Star Mike Foltynewicz.BRAVES STRIKE FIRST

Dallas Keuchel begon zoals van hem verwacht mocht worden. De routinier werkte een snelle eerste inning af met drie ground ball outs. In onze preview staken we de loftrompet over de defense van deze St. Louis Cardinals, maar uitgerekend die verdediging liet Miles Mikolas in de steek. De starter had het zelf ook niet gemakkelijk en opende de wedstrijd met drie walks, maar een fout van Kolten Wong leidde de 1-0 voor Atlanta in. Het had voor St. Louis erger kunnen aflopen, maar de Braves moesten genoegen nemen met die ene run.


Na twee probleemloze innings kreeg Keuchel het vanaf de derde lastiger. Collega Mikolas kwam door met een double en daarmee hadden de Cardinals voor het eerst in de wedstrijd een speler in scoringspositie. Met een prima dubbelspel hielpen Josh Donaldson en Freddie Freeman hun starter uit de inning. De twee heren trokken in de vierde inning dezelfde double play uit de kast. Donaldson had dit keer iets meer tijd aangezien de bal van de knuppel van Yadier Molina kwam en de catcher niet de snelste is.

BADER TAKES OFF

In de vijfde inning viel het doek voor Dallas Keuchel. Voor de tweede inning op rij zag hij de leadoff hitter de honken bereiken. Een infield single zette Harrison Bader op ’t eerste honk en Mikolas kreeg hem naar het tweede. De outfielder wist vervolgens het derde honk te stelen en tekende voor de 1-1 na een tik van Dexter Fowler. Na een volgende double van Tommy Edman haalde Brian Snitker z’n starter van de heuvel. Reliever Darren O’Day maakte een einde aan de inning door na vier pitches Paul Goldschmidt uit te krijgen.


Van de Braves was aanvallend al even niets vernomen, maar dit veranderde in de zesde inning. Tyler Webb had de bal overgenomen van Mikolas en met één uit raakte hij Josh Donaldson. Een tweehonkslag van Nick Markakis zette Donaldson op ’t derde honk en na de intentional walk voor Adam Duvall stroomden de honken vol. Een tik van Dansby Swanson leek niet moeilijk te verwerken, maar opnieuw ging de verdediging in de fout. Het kostte de Cardinals twee runs en met een 3-1 voorsprong werd Max Fried aan het werk gezet. De beoogde starter voor Game 4 gooide een foutloze zevende inning en met Chris Martin en Mark Melancon nog in de bullpen leek Fried de basis te leggen voor een mooie avond.

WHEELS FALL OFF

Chris Martin begaf zich nog wel naar de heuvel, maar raakte geblesseerd tijdens het opwarmen. Vervanger Luke Jackson zag Goldschmidt met één klap de 3-2 scoren en daarmee leidde Goldy de comeback van de Cardinals in. Jackson herpakte zich door Marcell Ozuna en Molina weg te zetten, maar Paul DeJong en Kolten Wong wisten elk middels een single op de honken te komen. Voor de laatste out deed Snitker een beroep op closer Melancon. Die keuze pakte, om het zachtjes uit te drukken, niet goed uit. Melancon zag Matt Carpenter een RBI-single slaan waarop DeJong kon scoren.


In de negende inning kreeg Melancon nog meer klappen te verduren. Hij kreeg leadoff hitter Randy Arozarena nog wel uit, maar Fowler en Edman zetten met elk een single de closer onder druk. Melancon durfde het vervolgens niet aan met Goldschmidt en gaf de eerstehonkman vier wijd. Ozuna strafte de fouten genadeloos af. Zijn double stelde Fowler en Edman in staat te scoren en even later maakte een 2-run double van Wong het nog erger voor de Braves: 7-3.
Atlanta stond voor de schier onmogelijke taak minimaal vier runs te scoren in de gelijkmakende negende. Ronald Acuna haalde een at-bat eerder nog de woede van zijn manager op de hals met z’n lack of hustle, maar zijn 2-run homerun maakte een beetje goed. Een homerun van Freddie Freeman bracht de achterstand nog terug tot 7-6, maar verder dan dat liet Carlos Martinez het niet komen.

Cover Photo: Taka Yanagimoto/St. Louis Cardinals

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen