NLCS: Strasburg brengt Nats op drempel World Series

De Washington Nationals zetten in eigen huis hun dominantie in de NLCS voort. Ook in Game 3 komt de slagploeg van de St. Louis Cardinals er niet aan te pas. Ditmaal is het Stephen Strasburg die Paul Goldschmidt en co onder de duim houdt. Daarmee zijn de Nats na drie wedstrijden nog maar één overwinning verwijderd van de World Series.

STRASBURG

Na sterke optredens van Anibal Sanchez en Max Scherzer was het vandaag de beurt aan Stephen Strasburg. De voormalig number one draft pick krijgt niet altijd de waardering die hij verdient, maar dit jaar kruipt hij steeds meer uit de schaduw van Mad Max. Waar de 30-jarige starter in het reguliere seizoen al indrukwekkend is, lijkt hij in de playoffs nagenoeg onaantastbaar. Zijn optreden van vannacht was Strasburgs zesde start, daarin kwam hij tot een minuscuul ERA van 1.10. Alleen legendes als Sandy Koufax en Christy Mathweson hebben een lager ERA in zes of meer starts in het postseason.

OZUNA

Toch hoefden de Cardinals vannacht minder lang te wachten op hun eerste hit. Al in de tweede inning kwam Marcell Ozuna tot een tweehonkslag. Met nul man uit dreigde er zelfs al vroeg een run op het scorebord te komen. Ozuna werd echter direct van het honk geplukt, toen Strasburg zelf hem uit kon tikken na een rollertje van José Martinez. Twee simpele popups later was al het gevaar alweer geweken.

KENDRICK

Na deze gemiste kans van de Cardinals nam de thuisploeg het heft in handen. In de derde inning namen de Nationals met een rally al een ruime voorsprong, om deze in de volgende slagbeurten steeds verder uit te bouwen. Howie Kendrick was met drie doubles de grote man aan de offensieve kant. Tweemaal sloeg hij Anthony Rendon over de thuisplaat. De derdehonkman was ook deze wedstrijd weer een kwelgeest van de Cardinals. Beide slagmannen hebben deze serie een OPS ten noorden van 1.000.

ROBLES

Rendon en Kendrick kregen vannacht de nodige steun uit onverwachte hoek. Victor Robles keerde terug in de lineup en luisterde zijn terugkeer op met een homerun. In de zevende inning bracht hij met een solo shot de stand op 7-0. In de derde was de centerfielder de rally al gestart met een single. Hij eindigde de wedstrijd met 2 uit 4, 1 RBI en 2 runs. Hij, Rendon, Kendrick en Ryan Zimmerman zorgden ervoor dat de pitching staff dit duel de nodige aanvallende ondersteuning kreeg. Daardoor werd het vannacht nooit meer spannend.

MATCH POINT

De Cardinals kwamen nog wel tot scoren. Daar hadden zij wel een foutje van Juan Soto voor nodig. Een uitglijder van de linksvelder in de zevende inning bracht Martinez over de thuisplaat. Strasburg onderstreepte in het vervolg van die inning echter zijn dominantie met tweemaal drieslag (nummer 11 en 12 van het duel) en sloot zo zijn start af zonder earned run. Veteraan Fernando Rodney en Tanner Rainey stonden daarna geen honklopers meer toe.

UP NEXT

De Cardinals produceerden in de eerste 27 innings van deze serie slechts twee runs en 11 honkslagen. Willen zij de NLCS nog spannend maken, zullen ze een antwoord moeten zien te vinden op de sterke rotatie van de Nats. In Game 4 zullen Goldschmidt, Ozuna en Yadier Molina het op moeten nemen tegen Patrick Corbin, die tot nu toe in 8.1 innings in de playoffs 8 runs moest slikken.
Game 4 wordt komende nacht gespeeld in Washington en zal om 2:05 uur Nederlandse tijd starten. Het duel is te zien op Fox Sports 6 en MLB.tv.

Coverfoto: Kevin Dietsch/UPI

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen