NLCS Game 1: Sanchez flirt met no-no, Nats winnen

Anibal Sanchez was slechts vier nullen verwijderd van een No-No in de playoffs. De pitcher moest in de achtste inning toezien hoe pinch hitter Jose Martinez‘ klap buiten het bereik van midvelder Michael A. Taylor in het gras landde. De zege zou Sanchez en zijn Nationals echter niet meer ontgaan. Adam Eaton en Howie Kendrick zorgden namens de bezoekers voor de enige twee punten van de wedstrijd.SANCHEZ V. MIKOLAS

De slopende duels in de division series waren een flinke aanslag geweest op de beide rotaties. Geen van de twee ploegen kon beschikken over hun ace, dus leek het een dag voor de slagploegen te kunnen gaan worden. Niks was echter minder waar. Sanchez en Miles Mikolas maakten er een heus pitchers duel van, waarin uiteindelijk eerstgenoemde dus aan het langste eind trok.
In de tweede inning namen de Nationals een voorsprong, doordat Kendrick op een double van Yan Gomes over de thuisplaat kon komen. De tweedehonkman was zelf ook al op de honken gekomen met een tweepitter. In het restant van zijn outing zou Mikolas geen schade meer oplopen, maar het was genoeg om de L achter zijn naam te krijgen. Toch kan de werper met trots terugkijken op een prima quality start.

KENDRICK

Kendrick was ook betrokken bij het tweede punt van de Nats. Zo was de veteraan in de schaduw van sterren Anthony Rendon en Juan Soto opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Op zijn honkslag kon Eaton in de zevende inning eenvoudig binnenkomen. De outfielder had zichzelf met een triple in scoringspositie gebracht. Voordat Kendrick in het slagperk kwam, hadden reliever Andrew Miller en Soto een pittig duel uitgevochten. Bij volle bak leverde worp nummer zeven uiteindelijk een swinging strike en dus drieslag op. Het zou niet meer dan uitstel van executie blijken te zijn.

SANCHEZ

Hoewel de Cards er lange tijd niet in slaagden een hit te produceren, kwamen zij nog wel een paar keer dicht bij een run. Tot twee keer toe strandde er een honkloper op drie. In de 4e inning wist Kolten Wong dat derde honk te bereiken, toen op zijn steelpoging een foutieve aanworp van catcher Gomes het buitenveld inrolde. Wong was op de honken gekomen dankzij de enige walk die Sanchez moest prijsgeven.
De pitcher gaf nog wel twee vrije lopen op met geraakt werper. Vooral Randy Arozarena leek weinig moeite te doen om de bal te ontwijken. Met hem kwam er namelijk een snelle man op de honken en dat leverde ook onmiddellijk gevaar op. Hij stal het tweede honk, waarbij Gomes wijselijk de bal in zijn handschoen hield om verdere schade te voorkomen. Een groundout en lineout van Dexter Fowler en Wong maakten een einde aan de inning voordat Arozarena de thuisplaat kon bereiken.

TOCH NOG EEN HIT

Al vroeg in de 8e inning leek de no-hit-bid van Sanchez doorbroken te worden. Eerstehonkman Ryan Zimmerman wist echter met een prachtige zweefduik de harde tik van rookie Tommy Edman te vangen. Diezelfde inning zou er alsnog een einde komen aan de hitloze avond van de thuisploeg. Tegen de honkslag van Martinez was geen kruid gewassen. Het betekende ook meteen het einde van de wedstrijd voor Sanchez. Hij werd vervangen door closer Sean Doolittle, die precies deed wat er van hem verlangd werd: de volgende vier man uitmaken.

WHAT’S NEXT?

Vanavond nemen twee veteranen het tegen elkaar op. De Nationals sturen ace Max Scherzer de heuvel op, terwijl namens de Cards Adam Wainwright de bal ter hand zal nemen. Om 22:08 uur Nederlandse tijd zal die laatste de eerste bal werpen. De wedstrijd is te volgen op Fox Sports 5 of via MLB.tv.

Coverfoto: Jeff Roberson/AP Photo

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen