MLB Update: Slaan Orioles opnieuw laat toe?

Pedro Alvarez
Het overgrote deel van de dertig teams in de Major League mag zijn roster dan nagenoeg rond hebben, een aantal ploegen zullen maar al te graag hun selectie alsnog willen versterken. Een team dat in het recente verleden succes boekte met het sluiten van late deals zijn de Baltimore Orioles. Dit jaar lijken de Birds opnieuw de gok te willen wagen.
Het bekendste voorbeeld van de strategie van Baltimore is Nelson Cruz die in 2014 een wonderseizoen kende na pas in februari een contract te hebben getekend. Dit jaar was de leiding van het team uit Maryland in het off-season vooral druk met het binnenboord houden van superster Chris Davis. Daardoor lijkt men nu pas door te hebben dat de selectie nog een aantal gaten bevat. De Orioles zijn daarom in onderhandeling met een aantal opvallende overblijvers op de free-agentmarkt.
Yovani Gallardo
Het meest luidruchtige gerucht is dat rondom rechtshander Yovani Gallardo. Volgens sommige bronnen zouden Gallardo en de Orioles het al eens zijn over driejarige deal die de pitcher ergens tussen de 40 en 45 miljoen dollar gaat opleveren. De enige reden waarom de Orioles nog twijfelen is dat zij dan Gallardo’s voormalige werkgever, Texas Rangers, hun eerste draftpick moeten afstaan. De Orioles mogen dit jaar als vijftiende kiezen tijdens de draft. De 29-jarige Gallardo heeft al negen seizoenen MLB-ervaring achter zijn naam, acht in Milwaukee, één in Texas.


Dexter Fowler
Ook hoog op het lijstje staat Dexter Fowler. Ook de centerfielder zou al in gesprek zijn geweest met de club. Het outfield van Baltimore heeft versterking nodig omdat eigenlijk geen enkele plek een ‘zekerheidje’ is, vooralsnog lijkt alleen Adam Jones kans te maken op een plek in de line-up. Fowler speelde in 2015 bij Chicago Cubs en noteerde daar één van zijn beste seizoenen sinds hij in 2008 de Big League betreedde. Dit had vooral te maken met de toegenomen hoeveelheid plate appearances die hem in Chicago werd gegund. Ook voor Fowler, die naar verluidt voor 20 miljoen dollar twee jaar zou blijven, moeten de Orioles een draftpickplek inleveren.


Pedro Alvarez
Een opvallend laatste gerucht is de vermeende interesse in Pedro Alvarez, die na zes jaar Pittsburgh Pirates op zoek is naar iets nieuws. Alvarez wordt de laatste weken vooral gezien als een designated hitter die homeruns naar een ploeg kan brengen. Homeruns is echter niet datgene wat Baltimore Orioles direct nodig heeft. In Baltimore is Chris Davis de man van de krachtige klap en heeft ook Manny Machado vorig seizoen bewezen in staat te zijn om meer dan dertig ballen over de hekken te kunnen jagen. Toch is de interesse in Alvarez niet nieuw, al in begin december 2015 hebben Alvarez en de Orioles al eens met elkaar gesproken.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen