MLB Update: de verborgen parels van 2016

Seattle Mariners v Los Angeles Angels of Anaheim
Nu outfielders Yoenis Cespedes en Justin Upton de door hen zo gewenste grote contracten hebben getekend lijkt de FA-markt van 2016 op zijn einde te lopen. Toch zijn er nog enkele parels te vinden. SportAmerika geeft ze een podium.
Dat spelers die in het verleden bovengemiddeld presteerden aan het einde van de maand januari nog altijd zonder club zitten is niet nieuw. De gedachten gaan vaak terug naar Nelson Cruz, die pas op 24 februari 2014 onderdak vond bij Baltimore Orioles, om vervolgens een van de betere seizoenen ooit neer te zetten. Het maakte van Cruz de kikker die in een prins veranderde. De teams die nog iets missen, denk aan Chicago White Sox of Houston Astros, zouden weleens voordeel kunnen halen uit het feit dat zij tot nu toe nimmer eerste keus waren van de free agents.
Ian Desmond
De 30-jarige kortestop Ian Desmond is waarschijnlijk op dit moment de meest gewilde ‘overblijver’. Dat heeft hij vooral te danken aan de seizoenen 2012, 2013 en 2014 toen hij driemaal op rij de Silver SLugger Award won als beste aanvallende kortestop van de National League. Dat hij in januari 2016 nog altijd geen contract heeft, na een honkballeven lang bij de Washington Nationals (en voorganger Montreal Expos) onder contract, dankt hij vooral aan zijn tegenvallende laatste seizoen. Sterker nog, zijn slash line .234/.290/.386 vat zijn veruit slechtste seizoen in zijn zevenjarige loopbaan samen. Gelet op het duidelijke verschil met zijn eerdere seizoenen is er mogelijk sprake van een incident. Het team dat hem binnenhaalt krijgt mogelijk de oude Desmond te zien. St. Louis Cardinals en Chicago White Sox worden het meest genoemd.

Pedro Alvarez
Vorig jaar werd Pedro Alvarez door Pittsburgh Pirates verplaatst van het derde naar het eerste honk. Het maakte de defensief toch al niet zo sterke Dominicaan uiterst onzeker. Zo onzeker zelfs, dat de Pirates en Alvarez aan het eind van 2015 na zes jaar uit elkaar besloten te gaan. Door zijn zwakke veldspel is Alvarez eigenlijk vooral interessant voor ploegen in de American League. Wat wil het geval? Alvarez slaat wel gemiddeld 28 homeruns per jaar, zelfs in zijn blessurejaar 2014. Om die reden is hij dan ook misschien wel de meest serieuze kandidaat voor de titel ‘Nelson Cruz van 2016’. Als designated hitter kan hij veel betekenen. Toch zijn de geruchten rondom Alvarez nauwelijks hoorbaar.

Doug Fister
Als het nu januari 2015 was, zou Doug Fister dan ook nog geen team hebben gevonden? Waarschijnlijk niet. Destijds kwam Fister namelijk net uit een seizoen dat hem op de achtste plaats in de CY Young verkiezing van de National League bracht. Net achter bijvoorbeeld Clayton Kershaw, Johnny Cueto, Madison Bumgarner en Zack Greinke. In 2015 vloog zijn ERA echter omhoog van 2.41 naar 4.19, cijfers die zelfs slechter waren dan zijn eerste twee seizoenen in de Big league. Toch zijn een aantal ploegen bereid de gok te wagen, met Houston Astros als meest hardnekkig gerucht.

David Freese
Nog niet zo lang geleden was David Freese een bepalende speler op World Seriesniveau. Wie herinnert zich zijn walk off homerun in Game 6 van de World Series 2011 voor de St. Louis Cardinals tegen de Texas Rangers nou niet? Inmiddels is Freese bijna 33 jaar oud en is hij op zoek naar een plek om een waardig afscheid van de MLB te kunnen regisseren. Die plek zou Houston Astros kunnen zijn. In de Texaanse oliestad is men in een soort tussenjaar beland, groot genoeg om de play-offs te halen, niet groot genoeg om er een rol te kunnen spelen. De ervaring van Freese zou weleens het ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen