MLB Notes – Nats, Phils vinden manager, Marlins shoppen Stanton

Terwijl er in de World Series tussen de Astros en Dodgers toegewerkt wordt naar een climax, zitten de overige Major League-clubs niet stil. In deze MLB News een verzameling van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen dagen.

NATIONALS VINDEN DUSTY’S OPVOLGER

Een week nadat de Washington Nationals Dusty Baker de laan uitstuurden, heeft de club zijn nieuwe manager gepresenteerd. Dave Martinez tekende dit weekend een contract voor drie jaar, met een optie voor een vierde jaar. De 53-jarige coach werkt al bijna tien jaar als bench coach onder Joe Maddon; eerst bij de Tampa Bay Rays (2008 – 2014) en later bij de Chicago Cubs (2015 – 2017).


Voorafgaand aan zijn coachingscarrière speelde de geboren Brooklynite 16 seizoenen in de Majors. Hij kwam uit voor de Cubs, Expos, Reds, Giants, White Sox, Devil Rays, Rangers, Blue Jays en Braves. Van deze clubs speelde Martinez verreweg de meeste wedstrijden voor de Expos, de organisatie die later de Washington Nationals zou worden.

KAPLER NIEUWE KAPITEIN BIJ PHILLIES

Ook de Philadelphia Phillies hebben een nieuwe manager aangesteld. Na het wegpromoveren van Pete Mackanin, heeft de organisatie uit the city of brotherly love hun nieuwe skipper gevonden in de persoon van Gabe Kapler.


Kapler (42) wordt de op twee anderen na de jongste manager in de Major League. Hij moet op dat gebied slechts San Diego’s Andy Green (39) en Tampa Bay’s Kevin Cash (40) voor zich dulden. De voormalig Major Leaguer speelde 12 seizoenen af en aan in de Majors en staat bekend als een aanhanger van de Sabermetrics-beweging.

YANKEES GEÏNTERESSEERD IN JERRY HAIRSTON JR.?

Sinds het — al dan niet gedwongen — vertrek van Joe Girardi uit de Bronx, gonst het van de geruchten omtrent de managerspositie van de Bombers. Via Ken Rosenthal komt nu de meest verrassende naam van allemaal naar voren: Jerry Hairston Jr.

Zoals Rosenthal aangeeft was Hairston een onderdeel van het kampioensteam uit 2009. De 41-jarige Hairston heeft over de laatste jaren voornamelijk televisiewerk gedaan, maar zijn 16 seizoenen in de Majors maken automatisch een kandidaat van hem. Ook zijn familie speelt mee. Jerry’s broer Scott, vader Jerry, grootvader Sam en oom Johnny hebben een Major League-achtergrond.

MARLINS SNIJDEN IN DE BOEKHOUDING; STANTON NEXT?

De Miami Marlins zijn, sinds de komst van Team Jeter, behoorlijk in het personeelsbestand aan het snijden. De nieuwe eigenaars hebben tevens aangegeven de payroll terug te willen brengen tot $90 miljoen. Momenteel kost het hele Marlins-team $140 miljoen.

Giancarlo Stanton wordt geshopt door de Marlins (Jeff Curry/USA TODAY Sports)

Drie spelers wiens vertrek gezamenlijk de kosten precies naar het streefbedrag terug kunnen brengen, zijn Giancarlo Stanton ($25 miljoen per jaar), Dee Gordon ($10,5 miljoen) en Martin Prado ($13,5 miljoen). Er gaan dan ook geruchten dat Miami druk bezig is met het vertrek van het drietal. Dat lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.
Stanton’s enorme contract is slechts aan een paar organisaties over te dragen en Prado is 34 jaar en speelt niet naar zijn contractkosten. Alleen Gordon lijkt nog wel van de hand te doen, maar de Marlins moeten $50 miljoen lozen, niet $10 miljoen.
De overige ‘grotere’ contracten zijn óf moeilijk te verkopen (Wei-Yin Chen, Edinson Volquez), óf willen de Marlins niet kwijt (Christian YelichMarcell Ozuna).

(Top photo: Marc Serota/Getty Images)

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen