Around the Horn: 7 april 2018 (1)

Na dagen met barre winteromstandigheden stond gisteravond eindelijk een volle wedstrijddag van 15 partijen op de rol! In deze eerste update weten de Yankees weer eens te winnen, komen de bats uit Boston eindelijk tot leven en zijn de Mets de Nats te slim af.



DE HEADLINES

Sonny Gray was in zijn tweede start van het seizoen de drijvende kracht voor de New York Yankees. In zes innings liet de pitcher slechts zes honklopers toe. Ondanks RBI doubles van Manny Machado en walkoff hero Pedro Álvarez, was het optreden van Gray genoeg voor de win. Orioles starter Chris Tillman was een stuk minder effectief (5.1 IP, 8 H, 5 ER, 4 BB, 3 K), maar had de Orioles nog enigszins in de wedstrijd gehouden.
Dat veranderde toen de bullpen het overnam. Richard Bleier wist nog twee Yankees uit te krijgen, maar Jimmy Yacabonis zag de enige hit van Aaron Judge twee earned runs opleveren. Dutch watchDidi Gregorius (1.413 OPS na negen wedstrijden) sloeg vanavond eens geen honkslag, maar kwam zelf wel twee keer over de thuisplaat.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

De Yankees komen boven .500 uit door een record van 5-4 en staan op plek twee. De Orioles moeten inmiddels een klein gaatje laten. De ploeg uit Baltimore neemt voorlopig plek vier in, in de AL East.

UP NEXT

Mike Wright Jr. (0-0, 5.40 ERA) neemt het voor de Orioles op tegen Yankee Jordan Montgomery (0-0, 1.80 ERA). Die wedstrijd begint om 19.05 CEST



DE HEADLINES

Het beeld van de eerste helft van de wedstrijd was een duel tussen twee starters van die geen problemen hadden met de weerstand. Zowel Met Steven Matz als Nat Gio González kregen slechts één run om de oren. Toch moesten beide pitchers de wedstrijd al na respectievelijk 5.0 en 5.1 innings verlaten. Dat leek in eerste instantie in het voordeel van de thuisploeg, want op het pitchen van reliever Hansel Robles sloeg Bryce Harper alweer zijn vierde homerun van het seizoen.
Toch was het uiteindelijk niet Robles die de gebeten hond was, maar Brandon Kintzler. De National kreeg een RBI double van Asdrubal Cabrera en een groundout RBI van Todd Frazier te verwerken. Daarvan leken zijn teamgenoten zo van slag, dat ze in het vervolg geen honkslag meer wisten te maken.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Door vier op een rij zijn de Mets inmiddels de fiere koploper in NL East. De ploeg staat inmiddels 1.5 game voor op de achtervolgers. De Nats maken al vroeg in het seizoen een vrije val door in dezelfde divisie. Na de 4-0 start is het nu 0-4 uit de laatste vier games. Het gevolg is een derde plek met .500.

UP NEXT

De eerste ESPN Sunday Night Baseball Game van het seizoen is een duel tussen Matt Harvey (0-0, 0.00 ERA) voor de Mets en Tanner Roark (1-0, 1.29 ERA) voor de Nationals.



DE HEADLINES

Waar de Red Sox in de voorgaande wedstrijden nog het verwijt kregen te weinig runs te scoren voor een ploeg met een 6-1 record, daar waren de bats gisteren helemaal opgewarmd. De Rays pakten weliswaar nog een vroege voorsprong, maar de thuisploeg stelde meteen orde op zaken. Maar liefst acht runs kwamen in de eerste twee innings over de thuisplaat voor de Bostonians. Andermaal had onze landgenoot Xander Bogaerts daar een groot aandeel in, want zes van deze runs kwamen van zijn knuppel.
Rick Porcello herstelde zich van een matige eerste inning door de volgende 6.1 innings slechts drie honkslagen en één run tegen te krijgen. Na het wisselen van starter Jake Faria (1.2 IP, 5 H, 8 ER, 5 BB, 0 K), waren er wel degelijk nog hoogtepunten qua pitching te bekennen bij de Rays. Zo gooide Austin Pruitt 4.1 ijzersterke innings in relief (1 H, 0 ER, 1 BB, 2 K) en betrad zelfs Daniel Robertson nog even de heuvel. De derdehonkman gooide in zijn eerste big league appearance foutloos. Wel sloeg topaankoop J.D. Martínez terloops nog zijn eerste homerun voor Boston, maar die werd opgegeven door Chaz Roe.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Boston dendert door en gaat naar 7-1. De Red Sox zijn met afstand koploper in de AL East. Tegenstander Tampa Bay maakt exact het tegenovergestelde door en staan met 1-7 stevig op de laatste plaats.

UP NEXT

Wanneer de ploegen elkaar vanavond opnieuw treffen, dan doet Tampa Bay dat met Andrew Kittredge (0-2, 3.18 ERA) op de heuvel. De Boston Red Sox brengen Eduardo Rodriguez voor het eerst dit jaar als starter.
Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen