Dutch Report: Simmons in vorm voor de Angels

Andrelton Simmons
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Weekoverzicht (maandag 29 augustus t/m zondag 4 september)
Knipsel
Een tegenvallende maand augustus (in aanvallend opzicht) heeft Xander Bogaerts achter zich gelaten waarin hij niet verder kwam dan een .219 slaggemiddelde. Zijn seizoen is echter nog steeds indrukwekkend. Tegen de Tampa Bay Rays sloeg hij zijn zeventiende homerun van het seizoen, terwijl hij met een double honkslag nummer 500 uit zijn carrière noteerde. Samen met Ted Williams, Bobby Doerr, Tris Speaker en Tony Conigliaro is hij de enige Red Sox-speler met 500 hits voor zijn 24ste verjaardag.
In de serie met de Oakland A’s verzamelde Bogaerts drie honkslagen in twaalf slagbeurten, waaronder een RBI-single hard door het midden. Daarnaast heeft Bogaerts geen pet nodig om een bal te vangen in het outfield.

Knipsel
Mr. California Love domineerde in drie wedstrijden tegen de Colorado Rockies en de San Diego Padres. Over drie innings gooide hij zeven strikeouts en gaf hij slechts twee honkslagen op. Kenley Jansen staat nu op 41 saves (44 is zijn persoonlijk record) en is goed voor een 215 ERA+ (hoogste uit carrière). Zijn cut-fastball is niet eerlijk voor slagmannen en bekijk ook vooral zijn pitching motion.

Knipsel
Didi Gregorius begon de week lekker tegen de Kansas City Royals. De 26-jarige shortstop van de New York Yankees ging 5-uit-15 tegen de titelverdediger met een two-run double. Gregorius ging 0-uit-7 tegen de Baltimore Orioles. Wellicht had dat te maken dat hij door een pitch op zijn arm werd geraakt. De reden dat Yankees-manager Joe Girardi Gregorius zondag op de bank hield. In de wedstrijden daarvoor was er niets mis met zijn arm. Hij beroofde Jarrod Dyson (Royals) van een honkslag en maakte tegen de O’s een indrukwekkende out in de loop.

Knipsel
Er was geen twijfel over mogelijk. Jonathan Schoop timmerde tegen de Toronto Blue Jays met overmacht homerun nummer 21 van het seizoen het publiek in. Hij ging uiteindelijk 4-uit-12 tegen de Blue Jays, maar de tweede honkman van de Baltimore Orioles had het moeilijker tegen de New York Yankees: 0-uit-12 aan slag. Verdedigend zorgde hij zowel tegen de Blue Jays als de Yankees voor een hoogtepunt.
Fun Fact: Schoop is in het bezit van het hoogste slaggemiddelde in de American League op een zondag (in Amerika houden ze ook alles bij) met .415 (34-uit-82).

Knipsel
Op z’n 27ste verjaardag bracht Andrelton Simmons met een RBI-single Mike Trout over de thuisplaat. Simmons is de laatste tijd sowieso lekker bezig. Sinds 23 juni is hij goed voor een .325 slaggemiddelde (75-uit-231) en 21 binnengeslagen punten. Bijzonder is dat de shortstop in die reeks geen enkele homerun wist te slaan.

Knipsel
Je kunt wel zeggen dat Jurickson Profar in een slump zit. De 23-jarige tweede honkman van de Texas Rangers slaat .199/.288/.272 over zijn laatste 45 wedstrijden met twee homeruns, zeven binnengeslagen punten en liefst 33 strikeouts.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen