Dutch Report: Simmons maakt indruk tegen Royals

Andrelton Simmons
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 4 (maandag 25 april t/m zondag 1 mei)
Bogaerts
Xander Bogaerts heeft zijn slaggemiddelde voor het eerst dit seizoen boven de .300 gekrikt. Hij ging 5-uit-19 tegen de Atlanta Braves met een RBI double en verzamelde in de serie met de New York Yankees zes honkslagen in veertien slagbeurten bij elkaar. Verdedigend wist hij Alex Rodriguez van een honkslag te beroven en maakte hij via een duik een prachtige out ten koste van Mark Teixeira. Bogaerts heeft een indrukwekkende slashline in zijn laatste 171 wedstrijden, vergeleken met zijn eerste 171 wedstrijden.

Jansen
De puntloze reeks is voorbij, Kenley Jansen blijkt ook maar een mens van vlees en bloed te zijn. In zijn enige optreden deze week gaf hij in het duel met de San Diego Padres twee honkslagen en één run op. De Los Angeles Dodgers deden verder geen beroep meer op hun closer, zeker niet wanneer Clayton Kershaw een shutout gooit.


Schoop
En dat is nummer vier! In het duel met de verrassend sterke Chicago White Sox timmerde Jonathan Schoop zijn vierde homerun van het seizoen over de hekken. Hij besloot de serie met de White Sox uiteindelijk met vier honkslagen in vijftien slagbeurten en drie binnengeslagen punten, waaronder een two-run single. Bij één van zijn honkslagen had de 24-jarige tweede honkman het geluk aan zijn zijde.

Simmons
De Los Angeles Angels trakteerden de titelverdediger, Kansas City Royals, op een sweep. Een hoofdrol voor Andrelton Simmons die zowel verdedigend als aanvallend de Royals pijn deed. Hij ging 4-uit-12 met een RBI-single en sloeg zijn eerste homerun in dienst voor de Halos, terwijl hij verdedigend opnieuw in het outfield was te bewonderen voor een vangbal over zijn schouder. In de drie wedstrijden op bezoek bij de Texas Rangers ging hij 3-uit-13 en liet hij opnieuw zijn spierballen zien met een krachtige aangooi op het eerste honk voor een double play.

Gregorius
De New York Yankees en Didi Gregorius zitten in een lastige situatie. The Bronx Bombers verloren deze week zes van de zeven wedstrijden, waaronder een sweep op bezoek bij de Boston Red Sox. Gregorius kwam niet verder dan één honkslag in zeventien slagbeurten en maakt defensief gezien een onzekere indruk vergeleken met vorig seizoen. Wanneer je kijkt naar de statistiek Defensive Runs Saved, dan kostte de 25-jarige shortstop zijn ploeg al vijf runs, per Baseball Reference.


Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen