Dutch Report: 100 hits Bogaerts, HR's voor Schoop

Jonathan Schoop
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 10 (maandag 13 juni t/m zondag 19 juni)
Knipsel
Op ESPN verscheen afgelopen week een mooie reportage over Xander Bogaerts en hoe hij op 16-jarige leeftijd is ontdekt op het eiland Aruba. Naast zijn talent viel vooral de grote glimlach en het plezier in het spel op. Plezier straalt hij nog steeds uit, logisch wanneer je de eerste speler dit seizoen bent met 100 honkslagen. In de serie met de Seattle Mariners sloeg Bogaerts zijn negende homerun (let vooral op de locatie).

Knipsel
Met een strikeout op Jake Lamb van de Arizona Diamondbacks pikte Kenley Jansen save nummer negentien van het seizoen op. De closer van de Los Angeles Dodgers heeft nu 161 saves achter zijn naam. Een clubrecord wat hij nu deelt met Eric Gagné.

Knipsel
Jonathan Schoop besloot zijn week tegen de Boston Red Sox en de Toronto Blue Jays met negen honkslagen in 24 slagbeurten. Drie van zijn honkslagen kwamen via een homerun en de tweede honkman van de Baltimore Orioles bracht daarmee zijn seizoenstotaal op twaalf long bombs. Neem zijn knal over de Green Monster, of zijn solo shot op het gooien van R.A. Dickey. Zijn derde was de mooiste, een two-run homer diep in de tribunes van Camden Yards. Om precies te zijn 458 feet (bijna 140 meter).

Knipsel
Didi Gregorius eet linkshandige pitchers voor lunch. De 26-jarige shortstop van de New York Yankees slaat dit seizoen 23-uit-60 tegen lefties (goed voor een .383 slaggemiddelde). In het hooggelegen Colorado ging Gergorius deze week 4-uit-8 met één homerun, drie binnengeslagen punten en een spectaculaire vangbal. In de serie met de Minnesota Twins verzamelde hij zes honkslagen in zestien slagbeurten met een homerun op, hoe kan het ook anders, een linkshandige pitcher.

Knipsel
De Texas Rangers hebben de koppositie in de AL West-divisie met beide handen vast. Een winning-streak van zes wedstrijden en een voorsprong van acht en een halve wedstrijd op de nummer twee, de Seattle Mariners. Jurickson Profar had zondag een belangrijk aandeel voor zijn ploeg. Met twee outs in de achtste inning en de honken vol sloeg Profar als pinch-hitter twee honklopers binnen en leidde hij de Rangers tegen de St. Louis Cardinals naar een 5-4 overwinning.

Knipsel
Ruim een maand zat Andrelton Simmons aan de kant met een duimblessure. In zijn comeback voor de Los Angeles Angels toonde hij direct zijn verdedigende kwaliteiten, sloeg hij een RBI-single ving hij een bal over zijn schouder in het foul-gebied.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen